Hálaadó szentmise a Szent Imre templomban Balatonalmádiban

balaton.vehir.hu Forrás: Töltési Erzsébet Fotó: Töltési Erzsébet 2019. 09. 08. 17:21

Balatonalmádi, 2019.szeptember 08., vasárnap - A Szent Ignác kórus énekével vette kezdetét szeptember 8-án Kisboldogasszony napján a Szentmise a Szent Imre templomban.

 A mise kezdetén Szabó János helyi plébános köszöntötte Soltész Miklós egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkárt, Keszey János polgármestert, a jelenlévő világi és egyházi képviselőtestületi tagokat.

A hálaadó misét azokért ajánlotta fel, akik bármilyen módon, tettek a Szent Imre templom új tetőjéért. A 127. zsoltárt idézte, ami a templomünnephez kapcsolódik: „Ha az Úr nem építi a házat, az építők hiába fáradnak. Hogyha az Úr nem őrzi a várost, az őr hiába őrködik fölötte.”
A misén közreműködött Káplán György énekművész és a Szent Ignác kórus Tóth István József kántor vezetésével. A mise után a templomkertben folytatódott az ünnepség. Soltész Miklós államtitkár köszöntötte a jelenlévőket, és gratulált a helyi közösségnek illetve plébánosuknak. 
 
A templom építéséhez a plébánia 13 millió Ft-ot kapott a minisztériumtól. A tetőcserét, csakúgy mint a korábbi katolikus templomokon végzett tetőmunkákat Nesó László berhidai vállalkozó és csapata végezte.
 
Az ünnepségen Szabó János plébános megáldott a templom új tetőjét, majd az agapé következett, ahol alkalom nyílt egy kis beszélgetésre a hívek között.
A balaton.vehir.hu saját cikkei és fotói: minden jog fenntartva!