Hullámok – Teleki Gergő zongoraművész búcsúkoncertje Balatonalmádiban

balaton.vehir.hu 2019. 08. 24. 22:07

Balatonalmádi, 2019. augusztus 24., szombat – Hullámok címmel tartott koncertet a neves zongoraművész a Pannónia Kulturális Központ és Könyvtár színháztermében szombaton este. Elköszöntőt mondott Veszeli Lajos a Balaton-parti város díszpolgára, festőművész.

 

Veszeli Lajos kihangsúlyozta, hogy sokkal más, jobb lett volna az eredetileg az Európa Szoborpark színpada és nem csak a gyönyörű környezet miatt, hanem a strandról kiáramló tömeg miatt is, akiknek igen színvonalas zenét tudtunk volna ajándékozni -de így is csurig megtelt a kulturális intézmény színházterme – fogalmazott. Majd Hozzátette, hogy a tavalyi, 2018-as Magtárban megtartott, jótékonysági koncertet követően most ismét körünkben üdvözölhetjük Teleki Gergő zongoraművészt. A mai estet Az Aranyhíd Polgári Egyesület szervezte, tette lehetővé, akiknek külön köszönet és azért is, mert az Új Dunántúli Tárlat szervezésében-kivitelezésében is rengeteg, önzetlen támogatást kaptunk csak úgy, mint a többi civil egyesülettől és végezetül remélem, hogy egy év múlva újra körünkben köszönthetjük, így csak ideiglenes az elköszöntő – fogalmazott a neves festőművész.

Az est során a zongoraművész három tanítványa is bemutatkozott. Teleki Gergő a szombat esti koncertet követően, hamarosan Torontóba költözik tíz éves kisfiával, Endrével, akit egyedül nevel egy év időtartamra.

-A Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkársága bízott meg egy ottani zenei intézmény felépítésével. Torontóban sok a magyar, ám nem csak ők élnek ott, hanem Bartók és Kodály szellemisége is. Nagy kihívás, megtisztelő feladat – nyilatkozta korábban Alsóörsön a neves zongoraművész.

A balaton.vehir.hu saját cikkei és fotói: minden jog fenntartva!