Gáspár Bea főzéssel ünnepelte születésnapját Balatonalmádiban

balaton.vehir.hu 2019. 07. 28. 17:27

Balatonalmádi, 2019.július 28., vasárnap – A Hungarikum Fesztivál keretén belül vasárnap a Bakony és Balaton Keleti Kapuja Közhasznú Egyesület Leader Gasztro napja vette birtokba a Wesselényi strand előtti területet. Gáspár Bea születésnapján bográcsos bakonyi paprikás csirkét készített.

 Kontics Monika az egyesület munkavezetője elmondta, hogy ez már a sokadik gasztro-tematikus nap, amit az egyesületük szervez. A mai napon Litér szilvás süteményekkel, Jásd település speciális bodzalekváros-mákos hosszú kalácsot készítettek és a délután folyamán a nagyszínpadon Litér település néptáncosai lépnek fel. Majd hozzátette, hogy a kulináris kínálattal a térségek gasztronómiai értékeibe kívánnak betekintést adni a szervezők, így az alábbi ételeket kóstolhatták a vendégek: vegyes zöldsaláta berhidai grillsajttal, Balatoni pontypástétom balatonkenesei reform kenyérrel,  hideg szilvaleves berhidai joghurttal, Bakonyi csirke tésztával (bográcsban) berhidai tejföllel, bakonyi gombával,  Gombócos lecsó gerslivel. A projekt kapcsolódik az UNICEF Magyarország Főzz a gyermekekért kampányához, és értékes tombolanyeremények is várták a kóstolókat, akik ötszáz forintért vásárolhattak támogatói jegyet és kaptak kóstolót – tájékoztatott Kontics Monika.

Kontics Monika és Gáspár Bea (Előkerült egy régi közös fénykép)

A Nemesgörzsönyért Közalapítvány tagjai, akik részben önkormányzati dolgozók és baráti társaság tagjai malacfarok pörkölttel készültek gazdagon ízesítve füstölt hússal, sült kolbásszal, sült májjal, töltött dagadóval és szűzpecsenyével készültek – ezt már Iván Ildikó a nemesgörzsönyi csapat szervezője mondta.

Iván Ildikó

Gáspár Bea július 28-án ünnepli 45. születésnapját, ezt már ő mondta vidáman, majd nekiállt elkészíteni -saját receptje alapján- a bakonyi paprikás csirkét, amihez kockára vágott kicsontozott csirkemell kockákat használt, mindezt pirított, apróra vágott füstölt szalonna és hagyma ágyon megbolondítva egy kis paradicsommal és paprikával. Azt is elárulta Gáspár Bea, hogy igazából három dolog van, ami le tudja venni a lábáról: a finom szalonna és csokoládé, valamint a gin és tonik.

Az UNICEF javára választható finomságok

Délután és az est során még számos-színes program várja az érdeklődőket egészen 11 óráig.

Akik kedved kapnak ahhoz és rendelkeznek egy finom családi ételrecepttel nyugodtan elküldhetik az egyesület honlapján található e-mail címre, amit a www.bakonyesbalaton.hu oldalon megtalálnak. Az egyesület a digitális receptkönyvet 2020 tavaszán kívánja megjelentetni, mintegy 60-70 különböző kiváló leírással.

Életképek

A balaton.vehir.hu saját cikkei és fotói: minden jog fenntartva!