Almádi Nők – Kiállítás nőnap alkalmából

balaton.vehir.hu 2019. 03. 08. 20:23

Balatonalmádi, 2019. március 8., - péntek – Fekti vera, Séllei Katalin és Vízer Júlianna munkáiból nyílt tárlat a Pannónia Kulturális Központ és Könyvtár épületében.

 

Dávid Roland musical énekes előadását követően a tárlatot Benedek Katalin művészettörténész nyitotta meg. Beszédében kitért a nők a társadalomban és a képzőművészetben betöltött szerepéről. A nők társadalmi és szakmai elismeréséről szólva elmondta, hogy a XVIII. századtól egészen a XIX. századig, a szecesszió megjelenésével a nők szárnyalni kezdtek a művészeti ágakban, ami napjainkig is tart, a kellő társadalmi elismerés mellett.

Benedek Katalin

A művészettörténész Vízer Júlianna munkáit a visszafogottság kompozícióinak jellemezte, ahogyan alkotásaival a szemlélő elé lép.  Fekti Vera alkotásaiban felvillantja a régi balatoni emlékeket és a múltat és a múltidőt próbálja rekonstruálni – fogalmazott.

-Séllei Katalin sokszínű művészete szinte zavarba ejtő, legyen szó grafikáról, temperáról, kísérletező alkat, egyben a magyar kerámia művészet gyökereihez nyúlt vissza – zárta gondolatait Benedek Katalin.

A kiállítást 2019.  március 28-ig lehet megtekinteni az intézmény nyitvatartási rendjében.

Dudás Zsolt, Séllei Katalin, Vízer Júlianna és Fekti Vera

A balaton.vehir.hu saját cikkei és fotói: minden jog fenntartva!