Közlekedési akció Balatonalmádiban és környékén

balaton.vehir.hu Forrás: police.hu/Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság Fotó: police.hu/Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság 2019. 02. 16. 14:56

A közúti ellenőrzés elsősorban az ittas járművezetők kiszűrésére irányult -írja a police.hu

A Balatonalmádi Rendőrkapitányság munkatársai 2019. február 15-én a 71-es számú  főúton tartottak közlekedési ellenőrzést. Ennek célja elsősorban a közúti közlekedési balesetek megelőzése és az ittas állapotban volán mögé ült gépjárművezetők forgalomból történő kiszűrése volt.

A rendőrök ezen kívül fokozott figyelmet fordítottak a passzív biztonsági eszközök - vagyis a biztonsági öv, a gyermekbiztonsági rendszer és a bukósisak - előírásszerű használatára, de ellenőrizték a járművezetésre jogosító okmányok meglétét, azok érvényességét és vizsgálták a járművek műszaki állapotát is.

A közlekedési akcióban 92 járművezetőt igazoltattak a járőrök, melynek során 20 sofőrrel szemben helyszíni bírságot szabtak ki a közúti közlekedési szabályok kisebb fokú megsértése miatt, két fővel szemben szabálysértési feljelentést tettek és egy személy ellen ittas járművezetés miatt büntetőeljárást kezdeményeztek.

Ilyen és ehhez hasonló közlekedési akciókra az elkövetkezendő hetekben is számíthatnak a járművezetők Veszprém megye útjain.

Balesetmentes közlekedést kíván a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság!

 

Forrás:police.hu

A balaton.vehir.hu saját cikkei és fotói: minden jog fenntartva!