Új sportkomplexum, közösségi tér épül Balatonalmádiban

balaton.vehir.hu 2019. 02. 15. 13:02

Balatonalmádi, 2019. február 15., péntek – Új sportkomplexum épül a Balaton-parti településen, amelyet sajtótájékoztató keretén belül pénteken ismertettek.

 Ács Attila a Balatonalmádi Sport Egyesület vezetője elmondta, hogy régi vágyuk fog megvalósulni, hiszen 2016-ban kéréssel fordultak az önkormányzat felé, hogy megoldást kellene találni, mivel a jelenlegi futballpálya nagyon sokszor kerül víz alá és az év jelentős részében sportolásra alkalmatlanná válik. Így szükségessé vált egy új terület kijelölése. Az önkormányzat az első percektől támogatta az elképzeléseket, hiszen a településen több százan sportolnak és hatalmas előrelépés lesz a helyi és környékbeli sportolók számára az új létesítmény – fogalmazott.

Kontrát Károly, Keszey János, Ács Attila és Kiss Viktor

Keszey János polgármester kiemelte, hogy a hír annyira friss, hogy a tegnapi – csütörtöki-  Magyar Közlönyben jelent meg, hogy a beruházást 681 millió forint költségvetési összeggel támogatja a kormány. Kihangsúlyozta, hogy az új létesítmény nem csak sportcentrum, hanem egy új közösségi térként is funkcionálni fog a jövőben, amely kiváló lehetőség egyéb rendezvények megtartására is. –Az önkormányzat 26 magánszemélytől vásárolta meg a földterületet, amelyet az önkormányzati területtel azóta egyesítettek – fogalmazott. Majd külön megköszönte Kontrát Károly képviselő és a magyar kormány támogatását, valamint minden közreműködő segítségét.  (A kialakítandó komplexum az Aldi mögötti területen található.) Keszey János azt is megemlítette, hogy a jelenlegi futballpályát az önkormányzat a későbbiekben turisztikai célra szeretné hasznosítani.

Kiss Viktor építészmérnök, a projekt tervezője elmondta, hogy egy „L” alakú komplexum tervezését végezték el, amely tartalmaz, egy füves égy műfüves futballpályát a szükséges öltözőkkel, kiszolgáló létesítményekkel, parkolókkal és a megfelelő infrastruktúra kiépítését is tartalmazza. Arról is beszélt, hogy a szükséges öntözővizet a rétegvízből és a csapadékból fogják biztosítani, amelyet földalatti tartályokban fognak tárolni. Az épületek tetején pedig napkollektor rendszert építenek ki a megújuló energia érdekében.

Dr. Kontrát Károly országgyűlési képviselő elmondta, hogy a kezdeti, 2016-os megkeresés óta támogatja a komplexum létrejöttét, annak megvalósítást, hiszen Balatonalmádi egy új, több funkciós közösségi térrel is gyarapodni fog a jövőben. Abban is egészen biztos vagyok, hogy ezzel Balatonalmádi turisztikai vonzereje is erősödni fog, de nem győzöm hangsúlyozni, hogy ennek megvalósítása nagyon széles összefogás eredménye – fogalmazott.

Hírportálunk kérdésére, hogy mikorra várható a projekt kezdése és befejezése, Kiss Viktor tervező elmondta, hogy pár hónapon belül lezajlanak a közbeszerzési eljárások, azt követi majd az alapkőletétel, a várható befejezés dátuma pedig 2020. május-június hónapokban várható.

Látványtervek

A jelenlegi sportpálya kiadós esőzések után

A balaton.vehir.hu saját cikkei és fotói: minden jog fenntartva!