Ünnepélyes alapkőletétel Balatonalmádiban

balaton.vehir.hu 2019. 01. 16. 15:28

Balatonalmádi, 2019. január 16., szerda – Ünnepélyes keretek között helyezték el az Almádi Magocskák Óvoda új épületének alapkövét. Így, az önkormányzat legnagyobb beruházása valósul meg az elmúlt húsz évben, 886 milliós forintos bruttó összegben.

Keszey János polgármester kiemelte, hogy TOP-os pályázat keretében a város 593 millió forintot nyert, amelyhez a város 359 millió adófizetői pénzzel járult hozzá. Az új intézményben tíz csoport kap majd helyt az „L” alakú épületben, kettő összenyitható tornaszoba egy előcsarnok, folyosók egy melegítő konyha, öltözők, mosdók, gazdasági iroda, egy elkülönítő kerül kialakításra, összesen bruttó 1400 négyzetméternyi alapterületen. A kivitelezési határidő 2019. szeptember 30-a, tehát elég szoros a befejezési dátum. Egyúttal mindazoknak köszönetet mondott a polgármester, akik a sikeres pályázatot megírták, koordinálták, szervezték a szakemberekkel történő egyeztetéseket. Arról is szólni kell, hogy ez a projekt Balatonalmádi legnagyobb összegű önkormányzati beruházása, amire nem volt példa az elmúlt húsz évben.

Dr. Kontrát Károly országgyűlési képviselő kiemelte, hogy Almádi lakossága az elmúlt tíz évben több, mint ezer fővel emelkedett, ezzel együtt a gyermeklétszám is megnövekedett. Az új létesítmény Almádi egyik legszebb telkén valósul meg, csodálatos balatoni panorámával. Figyelemmel fogjuk kísérni az intézmény építésének fázisait, mert valóban mindjárt itt van szeptember vége. Ahogy a polgármester úr mondta, ez a mostani a város legnagyobb önkormányzati beruházása, de hamarosan ennél sokkal nagyobb volumenű beruházást jelenthetünk be – fogalmazott a képviselő.

A rendezvényen részt vett a kivitelező cég vezérigazgatója Fehérváry István a VeszprémBer Zrt. képviseletében.

Az időkapszulában a megyei napilap szerdai lapszámát, az Új Almádi újság legfrissebb kiadását, az óvodás gyermekek rajzait és váltópénzt helyeztek el.

Látványtervek:

A balaton.vehir.hu saját cikkei és fotói: minden jog fenntartva!