Édes-mézes Almádi 2018

balaton.vehir.hu 2018. 12. 16. 18:39

Balatonalmádi, 2018, december 16., vasárnap – Vasárnap délután nyílt kiállítás a NABE (Nők a Balatonért Egyesület Almádi Csoportja) szervezésében megrendezett édes-mézes süteményekből.

 -Karácsony közeledtével az ember hisz egy kicsit a csodában, nemcsak te és én, hanem az egész világ, az emberiség, amint mondják, hiszen ezért van az ünnep, mert nem lehet csoda nélkül élni… Idézte Márai Sándor sorit Eösze Beáta a NABE Almádi vezető helyettese. Majd mindenkinek köszönetet mondott, akik részt vettek a kiállításon. S valóban szebbnél-szebb mézes süteményeket készítettek az alkotók, szemet gyönyörködtető alkotások születtek. Majd hozzátette: egyesületünk 23 évvel ezelőtt azért jött létre, hogy a Balaton környezeti, természeti és kulturális értékét megvédje, környezettudatos magatartást alakítson ki az itt élő és a tavat szerető emberekben tájékoztatók és programok szervezésével.

Eősze Beáta

A mézet az istenek eledelének és az örök fiatalság forrásának tartották régen, ma az egészséges táplálkozás elengedhetetlen alkotó eleme, immunerősítő. A belőle elkészült mézeskalács sokszínű felhasználása bizonyítéka a mai kiállításunknak is. Az édes-mézes Almádi programot tavaly hagyományteremtési céllal hívtuk életre. Az akkor elkészült épületek egy része most a fotókon látható. Ebben az évben mézeskalácsfigurák és házak alkotására kértük fel Almádi lakosságát, köszönöm a tagoknak és pártolóinknak az elkészült műveket – zárta gondolatait. A kiállítást Németh Jánosné Erzsébet a NABE Almádi Csoportjának vezetője nyitotta meg a Pannónia Kulturális Központ és Könyvtár épületében.

Előtérben Németh Jánosné Erzsébet

A megnyitó során elhangzott a Balatonalmádiban élő Szabó Lili verse, Eősze Laura tolmácsolásában.

Eősze Laura

Szabó Lili és Eősze Laura

A balaton.vehir.hu saját cikkei és fotói: minden jog fenntartva!