Balatonalmádi Város Vegyeskarának adventi koncertje

balaton.vehir.hu 2018. 12. 16. 19:44

Balatonalmádi, 2018. december 16., vasárnap – Advent harmadik vasárnapján tartotta a Balaton-parti város kórusa hagyományos koncertjét a Pannónia Kulturális Központ és Könyvtár színháztermében. A kórus ősbemutatóként énekelte Józsa Tamás fiatal zeneszerző Szent Márton himnusz című kórusművét. Az idei évben Rézműves Miklós vehette át a Töltési Imre zenei díjat.

Az est Józsa Tamás zongorista-zeneszerző és Józsa Dalma hegedűn játszotta a zeneiskolának írt szerzeményét. Mindkettejük a Balatonalmádi zeneiskola növendékei voltak, mára már mindketten a Zeneakadémia hallgatói.

Józsa Tamás és Józsa Dalma

Ezt követően került sor a Töltési Imre zenei díjat, amit Rézműves Miklós vehetett át a díj alapítójától, Töltési Erzsébettől. A díjazottat Huiber Gabriella  a Kósa György Zenei Alapfokú Művészeti Iskola vezetője mutatta be,  a méltatást követően, a díjról Czuczor Sándor jószolgálati nagykövet beszélt.

Huiber Gabriella, Czuczor Sándor és Rézműves Miklós a díjat Töltési Erzsébet (díjalapító) adta át

A ceremóniát követően a kórus előadásában hallhattuk Józsa Tamás „Szent Márton himnusz” zeneművét, Kovácsné Nagy Márta vezényletével.

Majd az 1886. december 16-án született Kodály Zoltán és a tavalyi évben elhunyt kórustársuk Hégely Gábor emlékére hangzott fel az adventi dallam. Felcsendült Eszterházy Pál: Harmonia caelestis azaz Mennyei harmónia című kantátájából a Sol recedit igneus kórusmű, Káplán György énekművész szólójával.

Az előtérben Kovácsné Nagy Márta karnagy

A balaton.vehir.hu saját cikkei és fotói: minden jog fenntartva!