Sajtóközlemény - Balatonalmádi Vörösberény városrészi háziorvosi rendelő fejlesztése

balaton.vehir.hu Forrás: Riskó Annamária 2018. 12. 03. 21:38

Balatonalmádi Város Önkormányzata sikeresen pályázott Balatonalmádi-Vörösberény városrészi háziorvosi rendelők címmel a TOP-4.1.1-15 kódszámú „Egészségügyi alapellátás infrastrukturális fejlesztése” című pályázati felhívásra, melynek köszönhetően a Balatonalmádi Ady Endre u. 2-6. szám alatti épület fejlesztése valósulhatott meg. Az Európai Unió és a Magyar Állam által nyújtott, vissza nem térítendő támogatás összege 59 999 999 forint, a támogatás intenzitása a projekt elszámolható költségeinek 100 %-a. A beruházás az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg, a Széchenyi 2020 program keretében.

 

A projekt tartalmának bemutatása:
A Balatonalmádi, Ady u. 2-6. sz. alatti ingatlan fejlesztésével, felújításával és átalakításával Balatonalmádi-Vörösberény városrészben egy korszerű, energiatakarékos, akadálymentesített egészségügyi alapellátási központ jött létre, ahol helyet kapnak a városrészben alapellátási feladatot ellátó egészségügyi szolgáltatók: a II-es házi gyermekorvosi körzet-, II-es védőnői körzet -, és a III-as felnőtt háziorvosi körzet egészségügyi szolgáltatója is. A fejlesztéssel az ingatlan teljes műszaki és funkcionális felújítása megvalósulhatott, amely építészetileg harmonikusan illeszkedik a korábban felújított Ady tér arculatához is. Az épület felújítása mellett a védőnői működéshez és a feladatellátásához szükséges új eszközök is beszerzésre kerültek a projekt keretén belül.
A felújított épületegyüttes Veszprémi úti önálló épületszárnyában kerültek elhelyezésre az egészségügyi alapellátást szolgáló rendelő helyiségek, míg az Ady utca felöli különálló épületszárnyban kialakításra kerültek a vörösberényi városrészt ellátó posta üzemeléséhez szükséges helyiségek. Az épület posta funkciójára eső beruházási összegrészét az önkormányzat saját forrásból biztosította.
Az épületen belül felújításra kerültek a helyiségek, új víz és a villany hálózatot építettek ki. Az épület fűtését a posta és a rendelők részére önállóan kiépített egy – egy kondenzációs fali kazán biztosítja. A kiemelkedően rossz JJ energetikai besorolású épületből, a fejlesztést követően CC (korszerű) besorolású ingatlan lett.
A balaton.vehir.hu saját cikkei és fotói: minden jog fenntartva!