Templom séták-minikoncertek Balatonalmádiban

balaton.vehir.hu Forrás: Töltési Erzsébet Fotó: Töltési Erzsébet 2018. 08. 26. 19:16

Ötödik éve szervezi a Balatonalmádi Honismereti és Városszépítő Kör a Tourinform iroda támogatásával a Nyitott templomok programot. A nyári hónapokban minden szombaton egyórás sétát szerveznek váltakozó helyszínekkel, balatonalmádi és vörösberényi templomokat, kápolnákat bemutatva. Augusztus 25-én, az utolsó nyári templomi sétán huszonnégyen vettek részt.

 

A sétát, mint az idei nyáron majdnem valamennyit, a Honismereti kör jól felkészült önkéntese, Fekete László vezette. A Szent Imre templom és a Szent Jobb Kápolna történetét, érdekességeit mondta el az érdeklődő, kérdező hallgatóságnak.
Immár második éve négy ifjú almádi tehetség vállalja, hogy a templomi séták során minikoncertet ad. Ez alkalommal Kurucz Fanni hárfázott, Kedves Lőrinc játszott a Szent Imre templom orgonáján. A másik két fiatalt, Józsa Dalma hegedűművészt, és Józsa Tamás zongoristát (aki nemrég diplomázott a Zeneakadémia zeneszerző tanszakán), és Kedves Lőrincet hamarosan hallhatja megint a közönség, a szeptember 16-án vasárnap 19.00-tól az Erődített ref. templomból induló Templomok éjszakáján, mely a jezsuita kolostorban és a Szent Ignác templomban folytatódik. Köszönet mindenkinek, aki segített a programok megvalósításában.

 

A balaton.vehir.hu saját cikkei és fotói: minden jog fenntartva!