Pannónia Fotószalon Balatonalmádiban

balaton.vehir.hu 2018. 02. 09. 22:23

A február 9-én nyílt tárlatot Mátyus Károly a MAFOSZ (Magyar Fotóművészeti Alkotócsoportok Országos Szövetsége) alelnöke, a Bakony Fotóklub elnöke nyitotta meg a Pannónia Kulturális Központ és Könyvtár épületében. Közreműködött a Veszprémi Vonósnégyes.

 

Mátyus Károly kiemelte, hogy a Pannónia Fotószalont negyven évvel ezelőtt, 1978-ban Székesfehérváron alapították, hét akkori fotó klub összefogásával. Jelenleg a Dunántúlon mintegy 48 bejegyzett fotóklubot tartanak nyilván, amelynek a kétharmada aktív. Így a mostani kiállítás, amelynek 2017-ben volt a premierje Veszprémben 13 klub alkotóinak munkásságából válogatták ki, 24 alkotást küldhettek be klubbonként. A szakmai zsűri sem volt könnyű helyzetben, mert összesen 328 fotóból mindössze 45 alkotást zsűriztek be a Pannon Szalon kiállítására – fogalmazott Mátyus Károly.

 

A kiállításon találkozhatunk portrékkal, tájképekkel, színes és egyaránt fekete-fehér alkotásokkal, amelyek nem csak a hazai fotógalériai szintet, de bármelyik európai-művészeti galériában megállják a helyüket.

A kiállítást az érdeklődők február végéig tekinthetik meg az intézmény nyitva tartási rendjében.

A balaton.vehir.hu saját cikkei és fotói: minden jog fenntartva!