Torkoskodj a Balatonnál!

balaton.vehir.hu 2018. 02. 05. 13:19

Mintegy harminc balatoni étterem csatlakozott a február 15-i Torkos csütörtök gasztronómiai rendezvénysorozathoz, hangzott el a hétfői sajtótájékoztatón, amelyet Balatonalmádiban a Határ étteremben tartottak.

 Győrffy Árpád a balatontipp.hu szerkesztője, a Torkos csütörtök rendezvény szervezője-koordinátora elmondta, hogy mintegy 250 meghívót küldtek ki, amelyre harminc balatoni étterem jelentkezett. Azt is elmondta, hogy a gasztronómiai rendezvény még 2006-ban indult, igaz akkor még a Magyar Turizmus Zrt. szervezésében, mára már a rendezvény közösségi alapon szerveződik. Azt is kiemelte, hogy nem csak akciókkal várják az éttermek az érdeklődőket, hanem az azt megelőző és utáni időszakban is számos kedvezményt biztosítanak első sorban a helyi, a környékbeli és hazai turisták számára. Az akcióban résztvevő éttermeknek 2018. február 7-ig kell eljuttatniuk a kedvezményes étlapot a balatontipp.hu szerkesztőségébe.

Tóth Béla, Ódor Borbála, Tornai Tamás, Veres Zsolt, Pressing Zsolt és Győrffy Árpád

Pressing Zsolt a sajtótájékoztató házigazdája elmondta, hogy a Határ étterem Almádiban januárban zárva van, a Torkos Csütörtök jó alkalom arra, hogy évadnyitó rendezvényként kezdjék meg a szezont, elsősorban a helyi és környékbéli vendégeket várják. Az akció idején Ala carte étlappal várják az érdeklődőket, akik 50%-os kedvezményben részesülnek.

Veres Zsolt Balatonföldvárról érkezett a 25 éves családi tulajdonú Platán étteremből szintén kiemelte, hogy igen jó alaklom az akció, mert ilyenkor mindig be tudják mutatni a legújabb ételeik választékát a törzsvendégek és az érdeklők számára, náluk is előfoglalás szükséges az akcióhoz.

Tornai Tamás a somlói Tornai Pincészet tulajdonosa elmondta, hogy a Somlónál sok-sok finomságot, szeretet és kalandot ígérnek, az eseményt összekötik az egyre népszerűbb Valentin nappal is akkor is 50%-os árkedvezményt biztosítanak. Ez utóbbin ingyenes borkóstolót is biztosítanak a 2017-es Somlói nász borból, bor-mámor- szerelem szlogennel. Egyedi étlappal várják az érdeklődőket, igazi kuriózumnak számít a szőlőlekvár is.

Ódor Borbála a csopaki Bori Pont családis étterem képviseletében kiemelte, hogy az 50%-os akció idején is elsősorban a hagyományos, házias ételeket kínálják édesapja és édesanyja receptjei, főztjei alapján. Számukra nagyon fontos a családi hagyományok alapján készült étkek, például az isteni finom almás pite, Laci bácsi velős pirítósa, vagy akár a friss lecsóval készült tepsis oldalas és még sok minden más, akciójuk a Valentin napon is érvényes. Éttermük gyermek és állatbarát.

Tóth Béla a Fék étterem, Balatonakali tulajdonosa kiemelte, hogy immár 13. alkalommal vesznek részt a gasztronómiai rendezvényen az akcióra külön étlapot állítottak össze. Szintén 50%-os kedvezménnyel várják az érdeklődőket, de mint hozzátette év közben is számos gasztronómiai attrakcióval várják az érdeklődőket.

Ami talán közös az akcióhoz csatlakozott éttermekben, hogy első sorban a hagyományos, magyar, a tájjellegre jellemző ételeket és ízeket kínálják. A hatalmas érdeklődésre való tekintettel érdemes időben éttermet válsztani és asztalt foglalni.

Az akcióban résztvevő éttermek teljes listája a www.balatontipp.hu oldalon olvasható!

A balaton.vehir.hu saját cikkei és fotói: minden jog fenntartva!