Balatonalmádiban és Balatonkenesén nemet mondanak a Soros tervre és irodáira

balaton.vehir.hu 2018. 02. 01. 12:17

Keszey János Balatonalmádi polgármestere és Tömör István Balatonkenese polgármestere a csatlakozás bevándorlás-szervező irodákat és a betelepítéseket elutasító önkormányzatokhoz csatlakoztak, erről csütörtökön tájékoztatták a sajtó képviselőit.

 Keszey János polgármester kiemelte, hogy Balatonalmádi szlogenje a „barátságos fürdőváros” és azt szeretnék, hogy ez így is maradjon a jövőben is. Ezért mindenképpen meg kell akadályozni a hazánkra erőltetett migránsok befogadását, a Soros terv elutasítását, az esetleges migránsokat befogadó és támogató civil szervezetek létrejöttét a településen, amit a képviselő testület minden tagja egyhangúan meg is szavazott, de ugyanígy elutasítjuk az Európai Unió kötelező kvóta szerinti elosztási tervét és az ENSZ határozatot is. Majd hozzátette, hogy brit felmérés szerint Magyarország a világ egyik legbiztonságosabb országa, sorrendben a tízedik és ez maradjon is így – fogalmazott. Újságírói kérdésre elmondta, hogy a településen mintegy harminc civil szervezet működik, amelyből mintegy huszonegynéhány aktív, akikkel rendszeresen kéthavonta konzultálnak.

Keszey János (b.) és Tömör István

-Csak csatlakozni tudok polgármester társamhoz, Balatonkenesén is egyhangúan szavazta meg a képviselő testület az elutasító határozatot – fogalmazott Tömör István polgármester. Majd hozzátette, hogy Balatonkenese állandó lakosait szinte személy szerint ismeri, a településen mintegy ötven civil szervezet van bejegyezve, amiből mintegy 5-8 az aktív. Velük a település vezetői napi kapcsolatban vannak. Így szinte elképzelhetetlen, hogy bármilyen idegen civil szervezet aktívan kezdjen tevékenykedni. Tehát a mi felelősségünk is, hogy mindent megtegyünk azért, hogy ezeken a békés településeken a biztonságot és a zavartalan működést a jövőben fenntartsuk – fogalmazott.

A balaton.vehir.hu saját cikkei és fotói: minden jog fenntartva!