Kontrát Károly: Balatonalmádi fejlődésében új fejezet kezdődött

balaton.vehir.hu 2017. 09. 15. 13:28

Fogalmazott dr. Kontrát Károly országgyűlési képviselő pénteken Balatonalmádiban, amikor is sajtótájékoztató keretén belül bejelentették a nyertes TOP-os pályázatokat a Mogyoró utcai óvodánál, ami helyett újat építenek.

Keszey János, Balatonalmádi polgármestere kiemelte, hogy a jelenlegi korszerűtlen óvoda helyett, új korszerű, tíz csoportos óvoda fog épülni a Mogyoró utcában, ahol 245 gyermek elhelyezésére lesz mód, bölcsődei bővítési lehetőséggel. A beruházáshoz a város 593 millió forintos vissza nem térítendő támogatást nyert a TOP-os pályázaton. Az új létesítmény a régi épület elbontása mellett a jelenlegi zöld felületen kerül kivitelezésre, 1414 nettó négyzetméteres alapterületen. A kezdést 2018 tavaszára, az átadást pedig 2019 őszére tervezik. Arról is beszélt a polgármester, hogy további négy nyertes pályázattal is rendelkeznek -további három elbírálás alatt-, a Vörösberényi Egészségház, a Séd-meder és a kerékpárút kialakítása, összesen 1.094 milliárd forint összegben.

Dr. Kontrát Károly országgyűlési képviselő kiemelte, hogy Balatonalmádi erőteljesen fejlődő település, ami a lakosság lélekszámával is emelkedik. Ezért is szükség van, lesz a jövőben új és korszerű óvodákra a településen, ami jól tükrözi a kormány családtámogatási politikáját. Arról is beszélt, hogy az idén átadott Magtár és Kolostor épületek nem csak a térség kulturális, hanem turisztikai vonzerejét is emelni fogják a jövőben ezért nyugodtan mondhatjuk, hogy Balatonalmádi fejlődésében új fejezetet nyitottunk-fogalmazott.

A balaton.vehir.hu saját cikkei és fotói: minden jog fenntartva!