Megnyitotta kapuit a XIV. Almádi Borfesztivál

balaton.vehir.hu 2017. 08. 04. 21:49

Pénteken este a Wesselényi strand előtti fesztiválterületen kezdetét vette a város legnagyobb gasztro-kulturális, 17 napos rendezvénysorozata.

Győrffy Balázs a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara elnöke megnyitójában kihangsúlyozta, hogy hazánkban közel 80 ezer családot érint a borászat és az ahhoz kapcsolódó mezőgazdasági és feldolgozói ágazat és mindannyian emlékezünk a tavalyi hatalmas jégverésekre, ami hatalmas károkat okozott a szőlőkultúrában is. Éppen ezért a kamara és különböző tárcák egyeztetését követően 2018 májusában rendszerbe áll az egész országra kiterjedő jégfigyelő és riasztó rendszer. – Mint Veszprém-megyei engedjék meg nekem, hogy elsősorban a Veszprém-megyei borokat ajánljam, és jó szórakozást kívánok az elkövetkezendő napokra – fogalmazott.

 

Koczor Kálmán (b.), Keszey János, Győrffy Balázs és Bati János

Hírportálunk képgalériája ITT tekinthető meg!

Koczor Kálmán a Balatonvin Borlovagrend nagymestere a bor kulturált és mérsékelt fogyasztására hívta fel a jelen lévők figyelmét. Majd hozzátette, hogy ünnep a mai, mert saját és mások munkáját ünnepeljük meg, azt a folyamatot, amíg a szőlőből bor lesz.
Keszey János polgármester a 17 napos forgataghoz kívánt jó időtöltést és pihenést.
Az idei fesztivál is a borlovagok látványos felvonulásával-bemutatásával kezdődött, akik megízlelték a különböző boros standok kínálatát. Az idei évben mintegy húsz kiváló borászat-pincészet van jelen.
Külön elismeréssel szóltak a szombathelyi Rubato Band-ről, Orosz Árpád vezénylésével, akik már a kezdetek óta részesei az Almádi Borfesztivál megnyitóinak.

A balaton.vehir.hu saját cikkei és fotói: minden jog fenntartva!