Marosi Diána festményeiből nyílt kiállítás Balatonalmádiban - képgalériával

balaton.vehir.hu 2016. 08. 12. 21:13

A pénteken nyílt tárlatot a Pannóniai Kulturális Központ és Könyvtár épületében Hegyeshalmi László festőművész, a veszprémi Művészetek Háza igazgatója nyitotta meg.

A zsúfolásig megtelt kiállító teremben Bati János intézményigazgató köszöntötte a megjelenteket, aki köszönetet mondott a pápai festőművésznek, hogy elfogadta a meghívást.

Hegyeshalmi László

Hegyeshalmi László megnyitó beszédében kiemelte, hogy most igazán találkozik a kiállított festményeken az igazi, a tradicionális és a modern festészeti elemek valamint a művészi alkotó. A kiállított munkákat a kékes-zöldes tónusok uralják, akár úgy is fogalmazhatnánk, hogy Marosi Diána jelenleg a kék és zöld korszakát éli – mondta. Majd hozzátette, hogy a korábban és a most kiállított műveket átjárja a több ezer éves ógörög mitológia a labirintus és a Minotaurusz legendája. Mert ezeken a festményeken is jól nyomon követhetjük a legendát, akár egy zöld fotelben ülő, bikafejű személyében, akár a legújabb alkotásain. Összességében a 18 kiállított festmény jól kapcsolódik egymáshoz, összhangban vannak, művészettörténeti, kultúrtörténeti összefüggés figyelhető meg közöttük– fogalmazott.

Marosi Diána

Hírportálunk képgalériája ITT tekinthető meg!

Az est során, csellón közreműködött Márkus Ágnes a Liszt Ferenc Zeneművészeti főiskola hallgatója.

A balaton.vehir.hu saját cikkei és fotói: minden jog fenntartva!