Videóval frissítve: „Sempre Con due Route - Kerékpáros időutazás” Balatonalmádiban (Képgalériával)

balaton.vehir.hu 2014. 09. 26. 22:07

Különleges kerékpárokból nyílt kiállítás pénteken este Balatonalmádiban a Pannónia Kulturális Központban.

A legrégebbi, 1840-ben készített taposógép replikájától az 1940-ben készített Csoda Csepel kerékpárig összesen 11 ritka és csodálatos kétkerekűt nézhetnek meg az érdeklődők.
S. Hegyi Ilona kihangsúlyozta, hogy a kiállítás Veszprémben több mint 3500 látogatót vonzott. Érdemes rendhagyó történelem, fizika és társadalmi tudomány órákat szervezni az iskolásoknak, hogy megismerhessék a régi, kézműves ipar magyar remekeit is.

Taposógép 1840-ből (Hírportálunk képgalériája ITT tekinthető meg)


Bati János intézményigazgató elmondta, hogy ő a mai napig nem tanult meg bringázni, de mély tisztelettel adózik e remekművek készítői előtt.
A rendezvényen részt vett Halápi Sándor kétszeres velocipéd világbajnok (2010 Dánia és 2011 Franciaország, ahol versenyenként 160 kilométert kellett megtenni), aki rövid bemutatót tartott. A nézősereg közül egy ifjú hölgy próbálta ki a nem mindennapi alkalmatosságot. A megnyitón közreműködtek még a Balatonalmádi Kósa György Zeneiskola és a Vörösberényi Általános Iskola tanulói.
A rendhagyó kiállítás a Pannónia Kulturális Központ, a Balatonalmádi Rendőrkapitányság és magánszemélyek segítségével jöhetett létre az Európai Mobilitás Hete jegyében.
A kiállítás október 9-ig látogatható az intézmény nyitva tartási rendjében.

 

A balaton.vehir.hu saját cikkei és fotói: minden jog fenntartva!