Almádi Nyári Színház 2014 - „A misztikumra szükség van!”

balaton.vehir.hu Forrás: Szaniszló Anita 2014. 06. 27. 14:07

Balatonalmádi is csatlakozik idén nyáron a Balaton–part színházi kultúrát népszerűsítő településeihez.

 A Budaörsi Játékszín volt társulatából megalakult Éless-Szín azt a célt tűzte ki maga elé, hogy a kőszínházzal nem rendelkező budapesti kerületekben és vidéki településeken kőszínházi színvonalú előadásokat mutasson be. Számos kiváló, tehetséges színész csatlakozott a társulathoz az évek folyamán. A parádés színészgárdára példa az a három előadás, amelyekkel – a Ramada Hotel vendégeként – Balatonalmádiban bemutatkozik az Éless-Szín.
A társulat tagjai közül Nyertes Zsuzsa és Koncz Gábor színművészek, dr. Éless Béla színész-rendező, az Éless Szín tulajdonosa és Valler Gabriella színész vett részt a 2014. június 27-én, a Hotel Ramada és a Pannónia Kulturális Központ által szervezett sajtótájékoztatón.
Dr. Éless Béla elmondta, a július 13-án bemutatásra kerülő Ma éjjel szabad vagyok című bohózatot követi július 20-án a Néma levente című vígjáték, míg a sort augusztus 10-én a Társasjáték New Yorkban című vígjáték zárja.
Vaszary János habkönnyű zenés bohózata, a Ma éjjel szabad vagyok, a Balaton partján játszódik, így az előadások sorrendjénél ezért prioritást élvezett. Női főszereplője – akárcsak Heltai remekművének, A néma leventének, Nyertes Zsuzsa színművésznő, aki jutalomjátéknak tekinti ezt a darabot.
Andrew Bergman vígjátéka, a Társasjáték New-Yorkban a századik előadáson is túl, augusztusban lesz megtekinthető, Esztergályos Cecília, Incze József és Ábel Anita színművészek neve garancia a sikerre.
Nem véletlenül választottak kedvcsinálóként könnyű, vidám nyári színdarabokat. A társulat tagjai a szórakoztató, hagyományos színházi élményt nyújtó műveket részesítik előnyben, amelyeket modern felfogásban, de azok eredeti szövegéhez hűen ragaszkodva visznek színpadra.
„A misztikumra szükség van” – fűzte hozzá Koncz Gábor színművész, rendező, aki saját bevallása szerint nem híve a színházak varázsát megtörő, a színfalak mögé a nézőt beengedő új, „lila” rendezői megoldásoknak. Tolnai Klári, Benkő Gyula és más színészóriások színházát szeretnék elhozni Balatonalmádiba, remélve, hogy az előadássorozat népszerűvé válik a Balaton-parti város színházkedvelő közönsége körében.
Az Éless-Szín és a Pannónia Kulturális Központ szervezte előadássorozat ősszel további színművekkel folytatódhat.

A színházi előadások helyszíne a Ramada Hotel konferencia terme lesz.

Éless Béla

Nyertes Zsuzsa

Koncz Gábor

Valler Gabriella

A balaton.vehir.hu saját cikkei és fotói: minden jog fenntartva!