A Muzsikás Együttes Balatonalmádiban

balaton.vehir.hu 2012. 02. 07. 12:59

A Muzsikás Együttes az esti koncert előtt különleges programra várja az almádi iskolásokat, melynek neve: "Rendhagyó énekóra "MOL-ban"

Hazánk legjelentősebb népzenei együttese lép fel pénteken 18 órakor (február 10.) Balatonalmádiban, a Pannónia Kulturális Központban. A Muzsikás Együttes évtizedek óta van jelen itthon és a nagyvilág legjelentősebb színpadain, fesztiváljain, hangversenytermeiben. Élettel teli zenéje, közvetlen előadásmódja lenyűgözi a hallgatót, már-már intézmény, igazi hungaricum, a magyar népzene, a magyar kultúra nagykövete. Vendégei között egyaránt előfordulnak neves művészek és egyszerű falusi énekesek, zenészek. Számos díj és kitüntetés birtokosai. Ezek közül is kiemelkedő a Magyar Művészetért Díj, a Liszt Ferenc díj, a Kossuth díj és a Magyar Örökség díj. Az együttest 2008-ban európai zenekarként elsőnek a legrangosabb nemzetközi világzenei díjjal, a WOMEX-díjjal is elismerték.

Fotó: Kása Béla/www.muzsikas.hu

A Muzsikás Együttes az esti koncert előtt különleges programra várja az almádi iskolásokat, melynek neve: "Rendhagyó énekóra "MOL-ban"

"A Muzsikás együttes évekkel ezelőtt elhatározta, hogy általános iskolák, szakiskolák és gimnáziumok részére évente ötven iskolai koncertet ad ingyen. Ma már túl vagyunk a kétszázötvenediken is, és reméljük, hogy sokáig tudjuk még folytatni. Az elhatározásunkat a MOL támogatja, így el tudunk jutni az ország bármely részére. Szándékunk szerint a világ nagy koncert-termeiben tartott Muzsikás műsorainkból mutatnánk be egy-egy órányit a hazai tanuló ifjúságnak. Ebben népzenénkről, hangszereinkről, hagyományainkról esik szó. (További információk a www.muzsikas.hu lapon találhatóak) A „Rendhagyó énekórát” a tanítási idő egy órájában tartjuk, kicsöngetéstől, becsöngetésig, alkalmazkodva az iskola rendjéhez. A zenekar előtt félkörökben zsámolyokon, padokon, székeken ülnek a tanulók és a tanárok, többnyire 200-300 diák, vagy az alsó tagozat, vagy a felső, vagy a gimnazisták. Valóságos amfiteátrum jön így létre, szemkontaktusra van lehetőség mindenkivel."

Balatonalmádiban 3 rendhagyó énekórát tart a Muzsikás Együttes:

8. 50 óra - Magyar-Angol Tannyelvű Gimnázium tanulói számára (Rákóczi u. 39.)
10. 30 óra - Vörösberényi Általános Iskola tanulói számára (Thököly u. 1.)
12. 00 óra - Györgyi Dénes Általános Iskola tanulói számára (Pannónia KKK nagyterme - Városház tér 4.)

18 óra - MUZSIKÁS koncert - Pannónia KKK nagyterme - Városház tér 4.
Jegyárak elővételben (már kapható a könyvtárban): 1. 500 Ft * Rendezvény napján: 2. 000 Ft

Bővebb információ: 88/542-506; 20/97-03-479
Web: www.pkkk.hu

A balaton.vehir.hu saját cikkei és fotói: minden jog fenntartva!