Nonprofitosították a hulladékgazdálkodást

balaton.vehir.hu Forrás: vehir.hu 2013. 11. 08. 19:58

A törvényi szabályozáshoz igazodva nonprofit kft-be szervezték át a VKSZ Zrt hulladékgazdálkodási ágazatát.

Szerda reggel rendkívüli közgyűlésen döntött az önkormányzat egy a VKSZ Zrt-ből kiváló nonprofit kft létrehozásáról.

A kiválásra a „VKSZ” Zrt. igazgatósága és felügyelőbizottsága javaslata alapján kerül sor annak érdekében, hogy a hulladékgazdálkodási közszolgáltatás megfeleljen a hulladékról szóló törvény rendelkezéseinek. A hulladéktörvény 2014. január 1-től előírja, hogy hulladékgazdálkodási közszolgáltatást csak nonprofit gazdasági társaság végezhet. A kiválással létrejövő nonprofit kft.-nek, mint jogutódnak 2014. január 1. napjától kell a hulladékgazdálkodási közszolgáltatási feladatokat ellátni.

Mivel a kiváló Veszprémi Hulladékgazdálkodási Közszolgáltató Non-profit Kft-nek rendelkeznie kell a megfelelő engedélyekkel a közszolgáltatás ellátása érdekében, ezért a kiváló nonprofit korlátolt felelősségű társaság jogutódja lesz a „VKSZ” Zrt-nek minden olyan engedély vonatkozásában, amelyik a „VKSZ” Zrt.-t felhatalmazza a hulladékgazdálkodási közszolgáltatási tevékenységek végzésére.

A kiválás útján létrejövő nonprofit Kft. cégbejegyzését követően az önkormányzat, mint a Kft. egyszemélyes tulajdonosa, a Kft 100%-os üzletrészét tőkeemelés útján apportálja a „VKSZ” Zrt-be és így a jövőben és hosszú távon a nonprofit Kft. tulajdonosa a „VKSZ” Zrt lesz.

Mit jelent ez a lakosságnak?

Semmilyen lényeges változást, a szolgáltatások díjszabása, teljesítésének rendje nem változik, pusztán a számlán szereplő névben találhat eltérést az olvasó.

A balaton.vehir.hu saját cikkei és fotói: minden jog fenntartva!