Ősbemutatóval készül a tavaszi fesztiválra a Pannon Várszínház

balaton.vehir.hu Forrás: MTI 2012. 02. 07. 12:57

A Monte Cristo grófja című regényből készült új színpadi adaptáció ősbemutatójával, és többek között három vendégelőadással készül -

a Veszprémi Tavaszi Fesztiválra a Pannon Várszínház. Vándorfi László igazgató keddi sajtótájékoztatóján elmondta, hogy ötödször rendezik meg a Budapesti Tavaszi Fesztivál mintájára született programsorozatot, amelyre idén olyan vendégeket hívtak, mint a Ghymes együttes, Bródy János, Scherer Péter, Tompos Kátya és a Budapest Klezmer Band.
A fesztivál február 29-én a Ghymes koncertjével kezdődik a veszprémi Séd filmszínházban. Március 3-án tartják a Pannon Várszínház ősbemutatóját: Alexandre Dumas regényét Vándorfi László alkalmazta színpadra és rendezőként is ő jegyzi. A produkcióban a fiatal Edmond Dantest Kékesi Gábor, az idősebb Edmond Dantest, azaz Monte Cristo grófját pedig Gazdag Tibor alakítja.
Március 20-án Mándy Ildikó Társulata Shakespeare Rómeó és Júliája után szabadon készült, R és J című mozgásszínházi előadását láthatja a Sédben a közönség. A kortárs táncszínház és a hagyományos színház elegyét adó produkciót Vándorfi László a fiatalok figyelmébe ajánlotta. Mint rámutatott, Shakespeare-hez hű, de a mai nyelven megfogalmazott darabról van szó.
Március 25-én Bródy János Az Illés szekerén című, tavaly ősszel megjelent lemezét mutatja be az inotai Retro színházban. Március 29-én Kai Hensel Klamm háborúja című monodrámájával Scherer Péter vendégszerepel a Séd filmszínházban.
Március 30-án a Budapest Klezmer Band és Tompos Kátya lép fel a Sédben, március 31-én pedig a Kárpátaljai Megyei Magyar Drámai Színház adja elő Molnár Ferenc Üvegcipő című vígjátékát a Retro színházban.
Vándorfi László kiemelte, hogy a fesztivált saját erőből rendezik meg. Mint az MTI kérdésére elmondta, a programsorozat költségvetése nullszaldósra várható.

A balaton.vehir.hu saját cikkei és fotói: minden jog fenntartva!