Ügyfélkapuval is befizethető a pótdíj

balaton.vehir.hu Forrás: vehir.hu 2013. 04. 18. 12:56

Az ügyfélkapu lehetőséget biztosít az ügyfelek számára parkolási vétségeinek körülményeinek megtekintésére, valamint pótdíj tartozásuk rendezésére az ügyfélkapu fül alatti következő címen: www.ugyfelkapu.mininform.hu/veszprem.

Parkolási vétség jellemzőinek megtekintése

Az ügyfélkapu használatához, a gépjármű szélvédőjére kihelyezett fizetési felszólításon, vagy a postai úton érkezett felszólító nyomtatványon található azonosító (7 számjegy), illetve a gépjármű forgalmi rendszámának megadása szükséges. A Belépés gomb megnyomása után, az ügyfélkapu felhasználási feltételeinek elfogadása szükséges a parkolási vétség részletes körülményeinek, bizonyítékainak megtekintéséhez.

A fizetési folyamat indítása

Az online befizetés csak a peresítési eljárás kezdetéig lehetséges, valamint csak a követeléssel megegyező befizetésre nyílik lehetőség. Ezt követően – fizetési meghagyás vagy a végrehajtás esetekben – tájékoztatás kérésére fel kell keresni az ügyfélszolgálatot. A pótdíj összege mellett kihelyezett „Fizetés” funkciógomb segítségével tudja kezdeményezni. Természetesen az interneten keresztül történő fizetéshez, további fizetési feltételek elfogadására van szükség. Ezek után a bank oldalára való tovább lépéshez az erre kijelölt funkciógomb használata szükséges. Ennek használata után az ügyfélkapu oldal átirányítja az ügyfelet a bank oldalára, amit üzenettel is jelez. Internetes fizetéshez a banki oldalon az ügyfélnek meg kell adnia a bank által kért azonosító adatokat, és azokat továbbítja a bank felé. Ha a befizetendő összeg eltér a követeléstől, azt a banki rendszer visszautasítja. Sikeres tranzakció esetén, az ügyfél számlakérési igényét is jelezheti az ügyfélkapu oldalon. Ebben az esetben további adatok megadására van szükség. Lehetőség van a készítendő számla postacímre történő megküldésére is, ennek feltétele a levelezési adatok kitöltése. Amennyiben sikeres volt a befizetés, úgy a parkolási vétség jellemzői között a pótdíj összegénél 0 Ft, míg az eset állapotánál Befizetve felirat jelenik meg.

A balaton.vehir.hu saját cikkei és fotói: minden jog fenntartva!