Megemlékezés Bódi Mária Magdolna vértanúságának 73. évfordulóján

balaton.vehir.hu Forrás: Töltési Erzsébet 2018. 04. 14. 22:46

2018. április 14., szombat - A litéri Bódi Mária Magdolna megemlékezésére az ország több részéből érkeztek zarándokok autóval, busszal, gyalog és kerékpárral.

A képgaléria ITT tekinthető meg!

Az 1945-ben szovjet katona fegyverétől vértanúságot szenvedett munkáslány, Bódi Mária Magdolna emlékére szervezett hagyományos litéri zarándokünnepre az ország több részéből érkeztek zarándokok autóval, busszal, gyalog és kerékpárral. Zalabérről Szécsi Ferenc atya vezetésével ötvenöt zarándok érkezett, Szigligetről, Magdi születési helyéről huszonöten kerekeztek Juhász Gábor atya vezetésével Litérre, a veszprémi Padányi és Széchenyi iskola diákjai szintén biciklivel érkeztek a helyszínre.
Az ünnepség április 14-én a temetőben Magdi sírjánál kezdődött, ahol Márfi Gyula érsek, Laposa Norbert plébános imádkoztak az egybegyűltekkel Bódi Mária Magdolna boldoggá avatásáért, és Kovács Elemérné Bódi Mária, a vértanú unokahúga verssel tisztelgett rokona emléke előtt. A megemlékező virágok elhelyezése után imádkozva énekelve vonultak a zarándokok a vértanúság helyszínére, a litéri iskolaudvarra.
Az ünnepi szentmise szónoka Udvardy György pécsi megyéspüspök volt, aki Márfi Gyula érsekkel, valamint egyházmegyés és más egyházmegyéből érkezett papokkal együtt imádkozott, hogy minél hamarabb a Boldogok körében tisztelhessük a kis Veszprém megyei település vértanúját.
A megemlékezésen a vörösberényi Szent Ignác kórus és Káplán György énekművész is közreműködött.
A balaton.vehir.hu saját cikkei és fotói: minden jog fenntartva!