10 milliárd forint értékű ipari beruházást indít Veszprém mellett a TLC Kft.

balaton.vehir.hu Forrás: MTI 2019. 06. 03. 19:03

Budapest, 2019. június 3. Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter (b), Kontrát Károly, a térség fideszes országgyűlési képviselője, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára (b2), Szedlák Attila (Fidesz-KDNP), Litér polgármestere (j2) és Michael Seiferling, a Termelés-Logistic-Centrum Kft. (TLC Kft.) ügyvezető igazgatója (j) a cég beruházásbejelentő sajtótájékoztatója után a Külgazdasági és Külügyminisztériumban 2019. június 3-án. A kft. 10 milliárd forintból 2020 nyarára 29 ezer négyzetméteres gyártócsarnokot épít a Veszprém megyei Litéren. A vállalat 1,27 milliárd forint befektetési támogatást kap. MTI/Soós Lajos

 

A Termelés-Logistic-Centrum Kft. (TLC Kft.) 10 milliárd forintból 2020 nyarára 29 ezer négyzetméteres gyártócsarnokot épít a Veszprém megyei Litéren - közölte a külgazdasági és külügyminiszter sajtótájékoztatón hétfőn, Budapesten.

    Szijjártó Péter hozzátette, hogy a vállalat 1,27 milliárd forint befektetési támogatást kap. 
     A kormányzati segítséget azzal indokolta, hogy a beruházó a legkorszerűbb gyártóeszközöket és robottechnológiát telepíti az acélszerkezeteket gyártó csarnokba, és 80 új munkahelyet létesít.
    A TLC Kft. tulajdonosa, a német Sennebogen csoport a 3 bajorországi gyárán kívül kizárólag Magyarországon termel, és az erős verseny ellenére választotta ismét a Dunántúlt beruházási helyszínnek - hangsúlyozta a miniszter. 
    Jelezte, hogy a befektetők bizalmáért folyó nemzetközi verseny az európai és a világgazdaság együttes lassulása miatt tovább élesedik, a TLC Kft. új gyára azonban a Magyarországra irányuló beruházási lendület folytatódását vetíti előre. 
    A kormány egyebek között a vállalkozói támogatások bővítésétől, valamint az adó- és bürokráciacsökkentésektől várja, hogy a gyártásközpontú gazdaságból a technológiavezérelt termelésbe vezető időszakban is fennmaradjon a magyar versenyképesség - tette hozzá.     A Belügyminisztérium parlamenti államtitkára, a térség országgyűlési képviselője azt hangsúlyozta, hogy a beruházás a TLC Kft. versenyképességét igazolja. Kontrát Károly a beruházás lebonyolításához segítséget ígért, tekintettel arra, hogy véleménye szerint az új üzem hatása nemcsak a helyben élők, hanem az egész ország számára jelentős.         Michael Seiferling ügyvezető igazgató arról beszélt, hogy a TLC Kft. tulajdonosa, a német Sennebogen csoport a kedvező infrastruktúra és közlekedés, a befektetőbarát környezet és az állami támogatás mellett azért is választotta Magyarországot, mert az itteni, több mint két évtizedes működése alapján elégedett a helyi munkavállalók felkészültségével. 
    A kapacitásbővítést a növekvő megrendelésállománnyal indokolta, és hozzátette, hogy a 13 hektáros területen épülő üzemben járművekhez és darukhoz készülnek majd acélszerkezetek. A vállalat tervei szerint a beruházás 2021-re saját szakképző intézménnyel is bővülhet.     Az 1993-ban alapított TLC Kft. 1996-ban vásárolta meg a Ganz Danubius Balatonfüredi Hajógyár teljes ingó és ingatlanvagyonát,  a székhelyét is a Balaton-parti városba helyezte. A vállalat a 12 hektáros területen 550 munkavállalóval acélszerkezeteket gyárt darukba és különféle gépekbe, az amerikai piacokkal is rendelkező Sennebogen és Kramer cég számára. 
    Nettó árbevétele 2017-ben 27,8 milliárd forintot, tavaly 33,8 milliárd forintot ért el a nyilvános mérlegadatok szerint, túlnyomórészt külföldi értékesítésből. Éves adózott nyeresége 1,3 milliárd forintról 1,5 milliárd forintra nőtt tavaly.   

A balaton.vehir.hu saját cikkei és fotói: minden jog fenntartva!