Virtuális kockákból is felépült a keszthelyi Festetics-kastély

balaton.vehir.hu Forrás: MTI 2020. 12. 19. 15:09

2020. december 19., szombat (MTI) - Szinte az egész kastélyépület és a parkja, valamint a hozzá kapcsolódó létesítmények is bejárhatók, sőt kiegészíthetők a virtuális világban, miután egy egyetemista elkészítette a keszthelyi Festetics-kastélyt a Minecraft játék elemeiből - tájékoztatta a Helikon Kastélymúzeum az MTI-t.

 A kulturális értékekkel átszőtt virtuális világban a gyermekek játszva ismerkednek meg a Festetics család történetével és a hercegi miliővel, láthatják maguk előtt, hogy milyen környezetben élt az elmúlt évszázadokban a főúri család. A pálya a világ bármely pontjáról elérhető számítógép segítségével, a játékosoknak az a feladata, hogy bejárják a kastély épületeit, illetve a fantáziájuk szerint megépítsék az ebbe a történelmi környezetbe illő saját építményeiket. A legkitartóbb, legszebbet alkotó vagy legkreatívabb építőket a kastélymúzeum díjazni is fogja.

    A Festetics-kastélyt Rácz Márkó Dominik egyetemista építette meg virtuális kockákból, miután lenyűgözte a keszthelyi főúri múzeum. A látogatók neki köszönhetően bejárhatják a pálmaházat, a hintómúzeumot, a kastélyparkot és a főépület belső tereit. A játékosok a saját építményeiket szabadon, korlátlan számú anyagból a park körül alkothatják meg.
    Az intézmény tervei szerint a későbbiekben múzeumpedagógiai foglalkozásaik keretében is használják majd a virtuális teret, hogy az ide látogató fiatalok még több élménnyel gazdagodjanak.

A balaton.vehir.hu saját cikkei és fotói: minden jog fenntartva!