Manninger: a Balaton legjobb strandját alakítanák ki Keszthelyen

balaton.vehir.hu Forrás: MTI 2020. 11. 04. 12:35

Keszthely, 2020. november 4., szerda (MTI) - A Balaton legjobb strandját, a teljes partszakasz kihasználásával létrehozandó egyedi szabadidős, sport- és szórakoztató központ kialakítását tervezik Keszthelyen - közölte a város és térségének fideszes országgyűlési képviselője szerdán sajtótájékoztatón.

 Manninger Jenő elmondta: a kormány a Magyar Közlönyben múlt héten megjelent döntésével 400 millió forintot biztosít az előkészítésre és a tervezésre.

    Az egész éves kikapcsolódási lehetőséget nyújtó központ beruházásának várható értéke mintegy 5 milliárd forint lesz - tette hozzá.
    A képviselő kifejtette: a városi strand területét is kihasználó ötletek gyűjtése már elindult, az a cél, hogy a várhatóan 2022-ben induló beruházás révén a keszthelyi part ne csak nyáron, hanem egész évben vonzó legyen a turistáknak.
    Nagy Bálint polgármester (Fidesz-KDNP) hozzátette: a Magyar Művészeti Akadémia tagjai és a Budapesti Műszaki Egyetem doktorandusz hallgatói építészeti javaslatokat készítenek, illetve a keszthelyiek és a civil szervezetek véleményére is kíváncsiak.
    Az elképzelések szerint a több négyzetkilométernyi területen olyan fás-ligetes sétányt is kialakítanának, amely összeköti a keszthelyi Balaton-part létesítményeit.

A balaton.vehir.hu saját cikkei és fotói: minden jog fenntartva!