Keszthely ötnapos sörünneppel készül - Sörfesztivál vár a Balaton parton

balaton.vehir.hu 2019. 07. 15. 08:50

A „Balaton fővárosát” újra kisüzemi sörfőzdék, különleges sörspecialitások lepik el, mindezt sörös és kulturális programokkal, street food ételekkel fűszerezve – a IV. Keszthelyi Sörfesztivál megnyitja kapuit, a Serfőző csapata július 17. és 21. között várja a malátarajongókat a Móló melletti sétányon.

 

A habzó csodák rajongói a szezonindító után sem maradnak kedvenc italaik nélkül a Balaton parton. Lágerek, lambicok, pilsenik, APA-k, IPA-k, EPA-k, barna, félbarna, gyümölcsös és búza sörök egyaránt megtalálhatóak lesznek a közel 30 kiállító legalább 100 különböző főzete között. A nagyüzemi italok mellett olyan kisüzemi sörfőzdék sörremekeivel is találkozhatunk, mint a Fehér Nyúl, a Sörművek vagy a YeastSide Brewery.

A hűsítő sörélményt a fesztiválprogramok teszik teljessé. Katona Csaba sörtörténeti előadásai, és az általa vezetett sörkóstolók és sörivóversenyek mellett latin és rock koncertek színesítik a fesztivált, éjszaka pedig a lemezlejátszókon pörögnek majd a legnagyobb slágerek.

A kulturális élmények mellett a szervezők a gasztronómia iránt érdeklődőkre is gondoltak: füstös húsételek, szaftos street food konyha és édes finomságok sorakoznak fel a part menti sétányon.

Találkozzunk július 17. és 21 között a IV. Keszthelyi Sörfesztiválon, a Móló melletti sétányon!

A balaton.vehir.hu saját cikkei és fotói: minden jog fenntartva!