Megjelent Innováció a Szőlőszaporításban könyv

balaton.vehir.hu Forrás: Szabó Péter 2019. 06. 27. 20:02

A Pannon Egyetem Georgikon Kar Kertészeti Tanszékén került bemutatásra az "Innováció a Szőlőszaporításban" című kötet a Doktoranduszok Országos Szövetsége kiadásában. A könyv bemutatóján Molnár Ákos, a Magyar Szőlőszaporítóanyag Termelők Szövetségének elnöke, Kocsis László, a Georgikon Kar Kertészeti Tanszékének vezetője, illetve Szabó Péter, a Doktoranduszok Országos Szövetsége Elnöke és a könyv szerzője szólaltak fel.

 

A szerző, Szabó Péter elmondta, hogy az „Innováció a Szőlőszaporításban” című könyv kiadásával az a cél, hogy átfogó képet adjanak a Magyarországon folyó szőlő szaporítóanyag-előállítással kapcsolatos kutatásokról, megismertessék a legújabb technológiákat, fejlesztéseket mind az ágazatban dolgozók, kutatók, mind pedig a laikusok számára; egyfajta betekintést engedjenek a jövő szőlőtermesztésébe és szőlőszaporításába. A könyv alapvető célja, hogy olyan kutatásokat mutasson be, mely a magyar szőlőtermesztés szereplői számára hozzáférhető és hasznosítható eredménye van, legyen az alap- vagy alkalmazott kutatás.

A könyv megkíséreli bemutatni néhány külföldi ország szőlő szaporítóanyag-előállítását is abból a célból, hogy összegyűjthessék a jó gyakorlatokat. A kiadó és a szerző bízik benne, hogy a kiadvánnyal elősegíthetik az innovatív magyar szőlőtermesztést és szőlőszaporítóanyag-előállítást is. A könyv megjelenését az Agrárminisztérium, az Emberi Erőforrások Minisztériuma és a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal támogatta.

A könyv Mezőgazda Lap- és Könyvkiadó webáruházaiban, a Könyvistálló nevű kis- és nagykereskedésekben, az Akadémiai Kiadó online okoskönyvtárában (MeRSZ) és a Doktoranduszok Országos Szövetségénél lesz elérhető. 

A balaton.vehir.hu saját cikkei és fotói: minden jog fenntartva!