Kültéri kézilabdapálya épült Keszthelyen

balaton.vehir.hu Forrás: keszthely.hu 2019. 02. 26. 14:03

A város és a Magyar Kézilabda Szövetség 43 millió forintos beruházásából épült kültéri kézilabdapálya Keszthelyen. A VSZK udvarában kialakított speciális, műanyag burkolatú létesítmény elsődleges célja az utánpótlás-nevelés biztosítása, de diákok és baráti társaságok is használhatják a pályát. A fejlesztést sajtótájékoztatón mutatták be.

Már használják a VSZK diákjai az új pályát. A nemzetközileg elfogadott műanyagburkolat esős időben is használható. Az edzések mellett megyei szintű mérkőzéseket is rendezhetnek rajta. A kézilabdán kívül kosárlabda, labdarúgás és más sportágak is űzhetők rajta. A VSZK udvarában korábban egy töredezett, bitumenes pályát használhattak a diákok és sportolók. 

„Szerintem sokkal jobb, mint a másik, mert az régi volt, beton, meg minden. Szerintem jó ez a pálya” - vélekedett Dormán Dominik, az iskola tanulója. 

A sportlétesítmény a Magyar Kézilabda Szövetség szabadtéri pályaépítési pályázatának köszönhetően készült el. Országosan eddig 80 ilyen pálya épült a program keretében, Zala megyében pedig a keszthelyi a harmadik – mondta el a Zala Megyei Kézilabda Szövetség elnöke. Varga Sándor kifejtette, ezen fejlesztések legfontosabb célja az utánpótlás-nevelés: „Az utánpótlás-nevelésnél pedig, mint ahogy itt Keszthelyen is U8 korosztálytól U18-ig vannak csapatok. Ezeket közel azonos időben kell sportoltatni, lehetőséget biztosítani és ez a pálya pontosan arra ad lehetőséget, hogy az utánpótlás ezen edzeni tudjon bármely időben, szabadidőben, egyébben.”

A korábbi pálya alapja alkalmatlan volt, hogy beburkolják a speciális műanyag fedéssel – mondta el Keszthely polgármestere a pályabemutató sajtótájékoztatón. Ruzsics Ferenc kifejtette, hogy a szövetséggel fennálló jó kapcsoltnak köszönhető, hogy sikeresen megvalósították a sportfejlesztést. 

„A Kézilabda Szövetséggel abban állapodtunk meg, hogy egy önerő nélküli pályázatot biztosítanak a számunkra. ehhez az kellett, hogy ezt a töredezett aljzatot az önkormányzat a saját pénzén kicserélje és kétrétegű aszfalttal lássa el, valamint a vízelvezető hálózatot is kialakítsa. Ez nekünk 13 millió forintunkba került, a többi részét a pályának a Kézilabda Szövetségnek az összegéből valósították meg, ami 30 millió forintot takar” - nyilatkozta a polgármester. 

 Ebből az összegből fektették le a burkolatot, építették ki a palánkot és szerelték fel a kapukat, hálókat. Iskolaidőben a VSZK diákjai, azon kívül a sportegyesületek, illetve baráti társaságok is élvezhetik az új pálya adta lehetőségeket. A Gazdasági Ellátó Szervezet felügyelete alá tartozó létesítmény használati rendjét hamarosan kidolgozzák.

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV
https://tvkeszthely.hu/hirek/5764-kulteri-kezilabdapalya-epult-keszthelyen?fbclid=IwAR1fc-zbp74Ei7UcEh3GEXBKpVISV11jT7ldN4Ajy_zVgXTJ6Ajja7Sqr2w

 

 

A balaton.vehir.hu saját cikkei és fotói: minden jog fenntartva!