Keszthelyen rendezhetik meg a 2019-es Red Bull Air Race futamot

balaton.vehir.hu Forrás: csodalatosbalaton.hu Fotó: Címlapfotó ©Jörg Mitter 2019. 02. 08. 12:08

Kedden közölte a főpolgármester hivatala, hogy nem ad engedélyt a főváros az idei Red Bull Air Race rendezvényre! Írja a csodalatosbalaton.hu

 

Felkínálta a Balatont Keszthely alpolgármestere a 2019-es magyarországi Red Bull Air Race megrendezésére!

Levélben fordult Nagy Bálint a Red Bull Air Race világbajnoki futamot szervező Hungaroring Sport Zrt. vezetéséhez, miután Budapest nemet mondott a verseny megrendezésére.

A keszthelyi alpolgármester Facebook oldalán a következőt írja:

“Levélben fordultam a Red Bull Air Race világbajnoki futamot szervező Hungaroring Sport Zrt. vezetéséhez, melyben javasoltam, hogy lehetséges helyszínként vizsgálják meg a Balaton nyugati medencéjét is, hiszen Keszthely, a sármelléki repülőtér, valamint Hévíz szállodakapacitása akár alkalmassá is teheti a területet a rendezvény megszervezéséhez.”

Kedden közölte a főpolgármester hivatala, hogy nem ad engedélyt a főváros az idei Red Bull Air Race rendezvényre!

A közlemény szerint Tarlós István „a budapesti lakosság észrevételeinek és érdekeinek figyelembevételével” tájékoztatta az esemény szervezőit, hogy a Red Bull Air Race körülményeinek elégtelensége miatt a főváros „nem tudja az engedélyeket kiadni” a júliusra tervezett eseményre. Alternatívaként Tarlós a Duna-kanyart vagy „valamelyik nagyobb magyarországi tó környékét” javasolta.

 

Forrás: csodálatosbalaton.hu

A balaton.vehir.hu saját cikkei és fotói: minden jog fenntartva!