470-es VB, VilamouraI: Csak a csodában bízhatunk

balaton.vehir.hu Forrás: Magyar Vitorlás Szövetség 2021. 03. 09. 18:27

A tegnapinál lényegesen gyengébb, de ugyanúgy a part felől fújó szélben két újabb futamot rendeztek a portugáliai világbajnokságon, az öt megrendezett futammal gyakorlatilag félidejéhez érkezett a verseny. „Olyan volt, mint Füreden a part alatt, egy északiban. Harminc fokokat forgott néha a szél” - mondta Gyapjas Balázs és Zsombor edzője, Majthényi Szabolcs - Olvasható a Magyar Vitorlás Szövetség honlapján.

  „A fiúk a délelőtti futamban jól vitorláztak, végül nyolcadikok lettek. A mai második futamban ők rajtoltak a legjobban, lekeresztezték a mezőnyt, vezettek. A szintén a  kvótáért küzdő helyi, portugál páros egy haláltakk után az utolsó helyen vitorlázott. Lelőtték a futamot, majd tökéletesen ugyanolyan szélben indítottak egy következőt. Ez elég nagy lelki csapás volt mindannyiunknak. Már csak a csodában bízhatunk.”

A Gyapjas testvérek végül a mai második futamban huszadikak lettek, ezzel az összetettben a tizenhetedik helyen állnak. Az egyetlen még szabad európai olimpiai részvételi jogért folyó külön versenyben pillanatnyilag megelőzik őket a portugálok az összetett állás 4. helyén, a svájciak a 6., az izraeliek a 8., a németek a 9. helyen várják a holnapi folytatást.

Eredmények

Szöveg: Visy László Oszi

A balaton.vehir.hu saját cikkei és fotói: minden jog fenntartva!