Polgármestert és képviselőket választanak vasárnap négy Veszprém megyei településen

balaton.vehir.hu Forrás: MTI 2020. 10. 13. 11:12

2020. október 13., kedd (MTI) - Időközi önkormányzati választás lesz vasárnap Balatonszepezden, Balatonfűzfőn, Megyeren és Szigligeten. Mind a négy Veszprém megyei településen azért választanak polgármestert és képviselőket, mert a képviselő-testületük a feloszlásáról döntött.

 Balatonszepezd jegyzője, Rozgonyi Viktória kedden az MTI-nek elmondta: a polgármesteri tisztségért négy független jelölt indul: Biró Imre, Bocskov Petrov Jordán, Selmi Gábor és Szász Péter. A négy képviselői helyre 13-an pályáznak. A választói névjegyékben 400-an szerepelnek.

    Balatonfűzfőn három független jelölt szeretné elnyerni a polgármesteri posztot: Bárdi-Farkas János, Gál Andrea és Szanyi Szilvia. A hat képviselői helyért 16-an indulnak - tájékoztatta Soltész Attila, a település jegyzője az MTI-t.
    A városban 3789 választásra jogosult szavazó van.
    Megyeren 29 választó dönthet a polgármesteri poszt és a két képviselői hely betöltéséről.
    A falu polgármesteri tisztéért a független Komendánt Irén indul. A két képviselői helyre két független jelölt pályázik - mondta Bencze Gyöngyi, a település jegyzője az MTI-nek.

Szigligeten kilenc független jelölt pályázik a polgármesteri tisztségre: Balassa Dániel, Páhy László, Pálfi Szabolcs, Ulbert István, Baj József, Mészáros Géza, Idrányi Péter, Zsezserán Jánosné és Kaszás Lajos Attiláné Kovács Edit. A négy képviselői mandátumért 23 jelölt indul - tájékoztatta a község jegyzője az MTI-t.
    Lutár Mária közölte azt is: a választói névjegyzékben 832-en szerepelnek.
    A  négy településen a választásra jogosultak reggel hat órától este hétig szavazhatnak majd.

A balaton.vehir.hu saját cikkei és fotói: minden jog fenntartva!