Legjobb viselet a gumicsizma lesz

balaton.vehir.hu Forrás: hirado.hu 2020. 07. 25. 07:36

Erősen felhős vagy borult lesz az ég szombaton. Napközben csak rövid felszakadozások lehetnek, de estefelé északnyugat, nyugat felől csökkenni kezd a felhőzet – írja az Országos Meteorológiai Szolgálat.

 

(Fotó: met.hu)

Szombat éjfélig több hullámban nagy mennyiségű csapadék várható, melynek területi eloszlása a szokásosnál jóval bizonytalanabb. Az egyik esélyes forgatókönyv szerint a Dunántúl délnyugati, déli felén lehet a legtöbb csapadék. A záporokból, zivatarokból, majd szombaton már inkább a kiadós esőből területi átlagban 30–60 mm becsülhető, de lokálisan 80–100 mm-t meghaladó csapadékösszeg is lehet. A legvalószínűbb forgatókönyv alapján a legkevesebb csapadékra az északkeleti (és esetleg az északnyugati) határvidéken van esély.

(Fotó: met.hu)

A zivataros zóna egyre inkább Kelet-Dunántúlra és keletre összpontosul, hatására a Mezőföldön, az Alföldön, Észak-Alföldön, illetve északkeleten lehet intenzívebb zivatarokra számítani. A zivatarokhoz elsősorban a már említett felhőszakadás, illetve viharos széllökések és jégeső társulhat. Szombat napközben, este a zivatarokat elsősorban felhőszakadás kísérheti, a viharos szél és jégeső nem lesz jellemző.

hirado.hu

A balaton.vehir.hu saját cikkei és fotói: minden jog fenntartva!