Ragyogók néven szervezik meg a 2023-as Európa Kulturális Fővárosa program önkéntescsapatát

balaton.vehir.hu Forrás: MTI 2020. 06. 15. 18:45

Veszprém, 2020. június 15., hétfő (MTI) - Ragyogók néven szervezik meg a 2023-as Veszprém-Balaton Európa Kulturális Fővárosa program önkéntescsapatát, akiknek jelmondata "Ragyogjunk együtt!" lesz - mondta el a program kormánybiztosa hétfői veszprémi sajtótájékoztatóján.

 Navracsics Tibor az önkéntességet a közösségteremtés szempontjából az egyik legfontosabb programelemnek nevezte, hiszen azáltal, hogy valaki saját munkáját adja valamilyen vállalkozáshoz, sokkal elkötelezettebbé válik iránta. Hangsúlyozta: az a cél, hogy minél többen azonosuljanak azzal a gondolattal, hogy 2023-ban Veszprém és a Balaton régió lesz Európa Kulturális Fővárosa.

    Az önkéntes csapat név- és szlogenpályázatáról elmondta: a program tavalyi pályázatának győztese egy napsugarakat szimbolizáló logó lett, jelmondatként pedig a "Ragyogj, Veszprém-Balaton!" nyert. Az önkénteseknél is ehhez illeszkedő szlogent kerestek, így választották ki Köller Tamás "Ragyogjunk együtt!" jelmondatát, amelyahez a Veszprém-Balaton 2023. Zrt. munkatársai találták ki a Ragyogók nevet az önkénteseknek.
    Navracsics Tibor várakozásai szerint az önkéntesek a Veszprémi Utcazene Fesztiválon és a Veszprém-Balaton Filmpikniken már bekapcsolódhatnak majd a munkába. Hozzátette: felvették a kapcsolatot az Európai Szolidaritási Testülettel, valamint a 2022-es egyik európai kulturális főváros, a litván Kaunas és a 2024-es egyik győztes észt Tartu városaival, hogy külföldi önkéntesek is érkezhessenek Veszprémbe.
    A kormánybiztos beszámolt az utcakép-fejlesztési programjukról is - ennek részeként nyitott meg a sajtótájékoztatónak helyt adó Papírkutya Kultúrbisztró -, amellyel üzlethelyiségeket felújítva és bérbe adva igyekeznek életet vinni Veszprém belvárosába. Céljuk, hogy olyan szolgáltatások jelenjenek meg, amelyek hiányoznak a városból, ezzel is segítve, hogy a hivatali órákon túl és hétvégén is élettel teljen meg Veszprém belvárosa - emelte ki Navracsics Tibor.
    Kérdésre válaszolva elmondta: a koronavírus-járvány miatt több programjukat is át kellett ütemezni, de mivel a felkészülés elején járnak, még tartható a határidő. Volt olyan nyári program - például a VeszprémFest - amely elmaradt, a rendezvények zömét azonban sikerült későbbre halasztani, így a Veszprémi Utcazene Fesztivál augusztus utolsó hetében, a Veszprém-Balaton Filmpiknik szeptember első hétvégéjén lesz, és remélik, hogy A tánc fesztiválját is sikerül megtartani szeptemberben - tette hozzá.

A balaton.vehir.hu saját cikkei és fotói: minden jog fenntartva!