A magyarok több mint kétharmada itthon tervezi a pihenést

balaton.vehir.hu Forrás: hirado.hu 2020. 05. 25. 21:33

A koronavírus-járvány ellenére erős nyarat és újraalakuló fenntartható turizmust progrnosztizálnak a legtöbb helyen a szakemberek. A szallas.hu szerint például ez a nyár idegenforgalmi szempontból biztosan más lesz, mint a korábbi években, de ettől függetlenül azért lehet arra számítani, hogy a szálláshelyek megtalálják a számításokat.

 Könnyid László, a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) vezérigazgató-helyettese elmondta, erős szezonra számítanak azzal együtt, hogy az idei nyár nem olyan lesz, mint a tavalyi vagy a tavalyelőtti volt. A vendégek részéről a foglalások a nyári időszakra május negyedike óta töretlenül érkeznek a Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központba.

Napról napra nő a foglalások száma

Mintegy 1100 szálloda, 1700 panzió adatait látják, és közel 30 ezer magán és egyéb szálláshelyét. Július-augusztus hónapra napról napra nő a foglalások száma, de a szezon indítását a soron következő pünkösdi hétvége fogja megtenni – fejtette ki.

Jelentős árváltozásra nem számítunk sem a vendéglátás esetében, sem a szálláshely szolgáltatás esetében sem – hangoztatta.

Nem szabad elfelejteni, hogy egyfelől nagyon erős a verseny az újranyitást követően a vendégek kegyeiért, amikor is a szolgáltatók mindent megtesznek azért, hogy minél több vendéget csalogathassanak be, márcsak ezért sem fognak árat emelni. Az újranyitás alkalmával elképzelhető piacélénkítés miatt egyik-másik szolgáltató részéről egy-egy kedvezményes ajánlat, de nem fogják a vendégekre áthárítani azt a többlet költséget, ami például a megemelkedett takarítással és adott esetben többlet személyzettel járna – tette hozzá.

Több mint kétharmada a magyaroknak itthon tervez pihenni

Kutatásokból egyértelműen látszik, hogy több mint kétharmada a magyaroknak itthon tervez pihenni az elkövetkezendő hat hónapban. Ebből is döntőrészt alapvetően a nyári klasszikus szabadságolási időszakban. Ha igaz ez, és abból indulunk ki, hogy ez a magatartás csak tovább erősödik az elkövetkezendő hetekben, akkor számos honfitársunk választ majd egy hazai úticélt külföldi pihenés helyett – emelte ki Könnyid László.

A balaton.vehir.hu saját cikkei és fotói: minden jog fenntartva!