Balatoni halak a Bakonyexpon

balaton.vehir.hu 2019. 11. 10. 12:00

Veszprém, 2019. november 10., vasárnap - Vasárnap a Nagymama portáján mutatkozott be a Megfőzzük Almádit Egyesület séfje Kocsis Bálint, aki grillezett harcsát készített.

A borongós idő ellenére vagy éppen ezért vasárnap délelőtt rengetegen keresték fel a mára már hagyománnyá vált rendezvényt a Veszprémi Arénában.

Kocsis Bálint séf a színpadon grillezett harcsát készített, amit sütőtökös-rizottós ágyra helyezett, majd pirított almaszeletkékkel díszített és apró csónakokban tálalt, amit különböző fűszerekkel, olajokkal ízesített. A séf felhívta a jelen lévők figyelmét arra, hogy ha halas ételeket készítünk törekedjünk arra, hogy lehetőség szerint nyers halból és ne mireleitből készítsük, mert ez utóbbi esetben sokat veszít a hal a minőségéből felolvasztáskor.

A sátorban lehetett sült keszeget is kapni. A Kapj rá! országos halas mozgalom keretében pedig különböző halas falatkákkal kínálták az érdeklődőket.

A Magyar Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. Peca kunyhójában pedig akváriumokban nézhették meg az érdeklődők a különböző balatoni halfajokat nem csak a gyerekek legnagyobb örömére. Kvíz játék is volt.

Az Aréna csarnokában folyamatosan hömpölygött az embertömeg. Még felsorolni is nehéz a különböző kézműves termékeket, ami közös bennük, hogy évről-évre egyre igényesebb, minőségi, kiváló magyar termékekkel találkozunk. Ebéd után is még bőven megéri ellátogatni a Bakonyexpo kiállításra, ami vasárnap zárja kapuit.

A balaton.vehir.hu saját cikkei és fotói: minden jog fenntartva!