Évadnyitó a Pannon Várszínházban!

balaton.vehir.hu Forrás: vehir.hu Fotó: vehir.hu 2019. 09. 17. 20:41

Hétfőn reggel hivatalosan is megnyitották a 2019/2020-as évadot a Pannon Várszínházban. Az eseményen beszámoltak a színház jelentős történéseiről, az elkövetkezendő évadról, illetve új együttműködési tervet is felvázoltak.

 Vándorfi László, a színház igazgatója számokkal is ismertette az előző évad sikerét, hiszen a 2017/18-as évadban hetvenkétezer fizető néző volt, míg a 2018/19-es évben már nyolcvannyolcezerre nőtt a szám. Az ősz eljövetele a nyár összegzését is indokolttá tette, mint kiderült, a nyári előadásokat is beleszámítva a nagysikerű Pál utcai fiúk már a százhuszadik előadáshoz közelít. A nyári időszakban összesen ötvenegyszer lépett színpadra a társulat, ami rekord.

Vándorfi László békés évadot és sok kiváló bemutatót kívánt a város másik két színházának is, így a Veszprémi Petőfi Színháznak, valamint a Kabóca Bábszínháznak, emellett számít a szoros együttműködésre, a Veszprém 2023 kapcsán. A Pannon Várszínház idén hét bemutatóval áll elő, ebből már két darab a nyáron bemutatásra került. Karácsony előtt még a Hairt, a Kőműves Kelement, és egy magyarországi ősbemutatót: Az élet csodaszép című előadást tekinthetik meg a színház szerelmesei. Ezt követi Shakespeare Hamletje, majd év végén Molnár FerencA doktor úr című művét állítják színpadra. Két gyermekelőadással is megörvendeztetik a közönséget, mégpedig a Kalóz kalanddal, az évad második felében pedig A szép, a szende és a szeleburdival, melynek színpadi vázát Süle Zsolttal készítik.

Az úgynevezett főpróbabérletről is szó esett, amely a premier előtti előadásnézést teszi lehetővé a szociálisan és mentálisan hátrányos helyzetűeknek, és a velük foglalkozóknak, mely kezdeményezés a Veszprémi Családsegítő Szolgálat együttműködésével valósul meg.

Dr. Navracsics Judit, a Pannon Egyetem Modern Filológiai és Társadalomtudományi Karának dékánja is jelen volt a sajtótájékoztatón, hiszen nem titkolt cél, hogy a Várszínház és az egyetem a jövőben szorosabbra fűzze viszonyát. A dékán elmondta, nagyon örülne neki, ha az egyetemen tanuló hallgatók nemcsak az iskolai falai között kapnák meg a képzést, hanem gyakorlati formában is kamatoztathatnák tudásukat. Főként az idén elindult három új szak hallgatóira illenek rá a színházi feladatkörök, hiszen a kommunikációs- és médiatudomány, a közösségszervezés alapszak, és a mentálhigiénés közösség- és kapcsolatépítő szak is beindult az egyetemen.

Némedi Lajos alpolgármester üdvözölte a társulatot. Vándorfi László neki külön megköszönte nemcsak a város, de személyes támogatását is.

Anda György, a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság képviseletében érkezett, hiszen a színház és a rendőrség jó viszonyt ápol, ami a jövőben is evidens. Hebling Zsolt, Alsóörs polgármestere is üdvözölte a társulatot, és sok sikert kívánt a továbbiakhoz.

A balaton.vehir.hu saját cikkei és fotói: minden jog fenntartva!