Évadnyitó társulati ülés a Pannon Várszínházban

balaton.vehir.hu 2019. 09. 16. 20:05

Megtartotta évadnyitó társulati ülését a Pannon Várszínház, amelyen jelen volt Némedi Lajos Veszprém alpolgármestere, Hebling Zsolt Alósőrs polgármestere, dr. Navracsics Judit a Pannon Egyetem Modern Filológiai és Társadalomtudományi Karának dékánja, Anda György r. ezredes, a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság rendészeti rendőrfőkapitány-helyettese.

Vándorfi László 

Vándorfi László a Pannon Várszínház igazgatója az elmúlt évadot kiemelkedően eredményesnek és sikeresnek értékelte. A 2018/19-es évadban a színháznak 213, a nyár folyamán, augusztus hónapban pedig további 51 előadása volt, amelyeket összesen 95 ezer fizetett néző látogatott. A magyarországi vidéki színházak között példátlan, hogy két olyan előadása is van a Pannon Várszínháznak, A padlás, és a Dzsungel könyve, amelyek tizennégy éve folyamatosan a színház  műsorán szerepelnek. A Pál utcai fiúk zenés változata pedig az elmúlt két év során már megközelítette a százhuszadik előadást.

            A Pannon Várszínház a most nyíló évadban hét nagyszínházi bemutatót tart, amelyből kettőt már a nyár folyamán is játszottak. Így a Hair című musical már nagy sikerrel mutatkozott be, és a gyerekek számára készült Kalózkaland mesejátékot is már játszották az alsóőrsi strandon és Balatonfüreden a Marina szálló kertjében. Most kezdődnek Szörényi Levente, Bródy János, Sarkadi Imre és Ivánka Csaba Kőműves Kelemen című rockballadájának a színpadi próbái, és még ebben a naptári évben lesz egy igazi karácsonyi történet, a világhíres amerikai film nyomán készülő Az élet csodaszép magyarországi ősbemutatója. Ezt követi Shakespeare Hamlet című tragédiája, és az évadot Molnár Ferenc vígjátéka A doktor úr zárja. Készülőben van Süle Zsolt bevonásával A Szép, a Szende és a Szeleburdi című mesejáték is. Nagyon fontosnak tartjuk a főpróba bérletünket, amelyet már évek óta a Veszprémi Családsegítő és Gyermekjóléti Központtal közösen a szociális és mentálisan hátrányos helyzetűek számára hirdetünk meg – mondta Vándorfi László.

            A színházi előadások mellett tovább folytatódik a Megyei Rendőr-főkapitánysággal közösen az a sorozat, amely játékos formában a gyerekek számára közvetít hasznos ismereteket, s amelyet a tervek szerint más megyékben is bemutatnak majd. A színház felvette a kapcsolatot a Pannon Egyetem Modern Filológiai és Társadalomtudományi Karával, amelynek célja, hogy az ott tanuló hallgatók így gyakorlati ismereteket is szerezzenek. Régi törekvése volt a színháznak, hogy kapcsolatokat építsen ki a határon túli magyar színházakkal is, s így a szabadkai Kosztolányi Dezső Színházzal jött létre együttműködés. A tervek szerint a szabadkaiak a Tavaszi Fesztivál keretében szerepelnek majd két előadással, író-olvasó találkozókkal, képzőművészeti és zenei bemutatókkal városunkban, s a következő évadban a veszprémiek viszonozzák majd ezt a látogatást.

            Vándorfi László végezetül sikeres évadot, jó előadásokat kívánt a Petőfi Színháznak és a Kabóca Bábszínháznak, és hangsúlyozta az együttműködés fotosságát, hiszen így együtt szinesítik Veszprém kulturális képét. 

A balaton.vehir.hu saját cikkei és fotói: minden jog fenntartva!