Még izzik a hulladék a királyszentistváni hulladékégetőnél

balaton.vehir.hu 2019. 08. 11. 17:08

Királyszentistván, 2019. augusztus 11., vasárnap - Hírportálunk megkeresésére Czaun János, az Észak–Balatoni Térség Regionális Települési Szilárdhulladék Kezelési Önkormányzati Társulás elnöke elmondta, hogy szombat délután 3 óra után keletkezett a tűz, amit a kollégák azonnal észleltek és egyből riasztották a katasztrófavédelmet.

 Majd hozzátette, hogy szombaton, a telepen másodnyersanyag gyulladt ki, főleg műanyag bálák égtek, amelynek füstje jellegzetesen sötét színű, messziről is látható volt. Vasárnapra a lángokat sikerült megfékezni így leginkább fehér „füstöt”, az oltáskor keletkezett gőzpárát lehet látni. Czaun János arról is beszélt, hogy a hulladékszállításban nem lesz fennakadás, folyamatos lesz a társulás szolgáltatása.

Gomolygó füst látványa az egyik királyszentistváni dombról vasárnap délután

A tűz lehetséges keletkezésnek okáról annyit lehet tudni, hogy okozhatta egy darab üveg is, amely gyújtó hatást válthatott ki, de a tűz végleges keletkezésének okáról majd a tűzvizsgálati jegyzőkönyv fog tanúskodni - fogalmazott Czaun János.

 

Csondor Henrietta a Veszprém Megyei Katasztrófavédelem szóvivője

-Szombat délután óta folyamatos váltásban dolgoznak a tűzoltók, továbbra is ötös kiemelt riasztási fokozatban. Jelenleg Ajkáról, Balatonfűzfőről, Pápáról, Pétfürdőről, Siófokról, Székesfehérvárról és Veszprémből vesznek részt egységek az oltásban a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett – tájékoztatott Csondor Henrietta vasárnap délután a helyszínen. Azt is hozzátette, hogy a környező településeken a légszennyezettség az egészségügyi határérték alatt van, amit folyamatosan ellenőriznek. Az oltás még napokat igénybe vehet, amiben három erőgépet is bevetettek a bálák szátválasztásához.

A főépület mögötti terület az oltás helyszíne

A balaton.vehir.hu saját cikkei és fotói: minden jog fenntartva!