Sikeres évadot zár a Pannon Várszínház

balaton.vehir.hu Forrás: vehir.hu/Sulyok Georgina Fotó: vehir.hu/Domján Attila 2019. 06. 20. 13:45

"A színház egy egész életet követel." Így hangzik Máté Gábor színész, érdemes művész gondolata. Ha nem is egy egész életről, de egy kiemelkedően sikeres, eseménydús évadról számolt be Vándorfi László a 2018-19-es évad értékelő rendezvényén kedden, ahol a szakmai díjak átadását követően a gazdag nyári programról is részletes tájékoztatást kaptunk.

 Az évértékelőt Vándorfi László színházigazgató nyitotta: elmondta, hogy a Pannon Várszínház az eddigi évadokhoz képest előadás- és nézőszám tekintetében is kiemelkedő évadot zárt.

A színház a TAO támogatás megszűnésével egy teljesen új helyzettel találta szemben magát, amelyet jelenleg bizakodva, ám sok kérdőjellel kezel. Vándorfi László hozzáfűzte, hogy a korábbi teljesítmény és jegybevétel arányos támogatási formától eltérően, most pályázatok benyújtására van szükség.

- Ennek ellenére, amikor értesültünk arról, hogy mi lesz a TAO-val, akkor sem csökkent a hatékonyságunk, a társulat alkotóereje és az irántunk való érdeklődés sem, ezért ebben a pillanatban is alkotunk: egy nagy produkció kiállítása és egy programokban rendkívül gazdag nyár előtt állunk - emelte ki.

A 2017-18-as évadban 190 saját előadást és 23 vendégelőadást állított színpadra a Pannon Várszínház, ám idén június 2-ig, 10 hónap alatt 193 saját és 12 vendégelőadás várta az érdeklődő közönséget, július 31-ig, az évad végéig számolva pedig 236 előadás. Június 2-ig az előző év 72 ezer fizető nézőjéhez képest, idén 10 hónap alatt 77.500 nézőt érdekelt a műsor, amelyhez még hozzátartozik a két nyári hónap előadásainak fizető nézőszáma.

Némedi Lajos alpolgármester szerint a legfontosabb, amire érdemes fókuszálni, hogy Veszprém és a város környékén szeretik a Pannon Várszínházat és nagyon sokan érkeznek az előadásokra, amelyet az elhangzott számok is bizonyítanak. Az alpolgármester elmondta, hogy egy ilyen sokszínű, gazdag repertoár egyértelműen elismerést érdemel.

- Alsóörs és a Pannon Várszínház nagyon jól együttműködik már évek óta, hiszen a társulat minden évben remek felnőtt és gyerek előadásokat hoz Alsóörsre, amelyeket mindig nagyon várunk - mondta Ferenczi Gábor Alsóörs alpolgármestere, majd hozzáfűzte, hogy a következő évadra elkészülő új amfiteátrum még jobb körülményeket biztosít majd az érkező előadásoknak.

Vándorfi László az évértékelő gondolatok zárásaként megjegyezte, hogy a színház továbbra is mindent elkövet, hogy színesítse Veszprém és környéke kultúrális életét, hiszen az EKF cím elnyerésével ez kiemelt feladattá vált: "bekerülni egy olyan környezetbe, amelyben európai rangos fővárosok és kultúrvárosok vannak, kihagyhatatlan lehetőség."

A szám adatok böngészése és a nyári előadások bemutatását követően örömteli pillanatok következtek: Vándorfi László és Bakonyi József a színház örökös támogatója átadták a 2018-19-es évadra vonatkozó közönség díjakat és a színház szakmai elismeréseit.

Az évad legjobb előadásának járó díjat a nézők a Boeing, Boeing-Leszállás Párizsban című előadásnak ítélték: Szelle Dávid a darab rendezője vehette át az elismerést a Pannon Várszínház legsikeresebb idei produkciójáért.

A legkiválóbb színészi alakításokért járó közönségdíjakat Papp Lívia, Oravecz Edités Molnár Ervin kapta.

Színészi teljesítményéért szakmai elismerést vehetett át: a Béke presszóban nyújtott kiemelkedő énekes- musical színészi munkájáért Kovács Ágnes Magdolna és a Csinibabában mutatott epizód alakításáért és felkészültségéért Szelle Dávid.

titkársági dolgozók közül pedig a színész egyeztetéseket végző Székely-Szügyi Zsuzsanna munkáját jutalmazták.

A balaton.vehir.hu saját cikkei és fotói: minden jog fenntartva!