Veszprémi Tavaszi Fesztivál

balaton.vehir.hu Forrás: lp. Fotó: lp. 2019. 02. 08. 12:34

Az idén március 2-tól 24-ig rendezi meg a Pannon Várszínház az immár többéves hagyományokra visszatekintő Tavaszi Fesztiválját, amelynek programját sajtótájékoztatón ismertette Vándorfi László igazgató.

 

Ebben az évben döntő többségében a Pannon Várszínház saját produkciói szerepelnek a fesztivál programján, olyan előadások, amelyeknek bemutatói régebben voltak, de változatlanul nagy irántuk az érdeklődés. A nyitóprogram, március 2-án, egy vendégelőadás lesz, a Vancsics Ilona és Színtársai társulat, akik már évek óta rendszeres vendégei a fesztiválnak, egy rendkívül híres darabot, Jókai Anna, Fejünk felől a tetőt című színpadi játékát hozza el Veszprémbe. Büszkék vagyunk erre a produkcióra azért is, mert már nyolcadik éve színházunk tagjaként is rendszeresen színpadra lépő Kékesi Gábor játssza a darab egyik főszerepét. Az előadást Kőváry Katalin Jászai-díjas, Érdemes művész rendezte, aki szintén kötődik Veszprémhez, hiszen néhány esztendeig a Petőfi Színház művészeti vezetője volt – mondta Vándorfi László.

Szelle Dávid, Vándorfi László és Molnárné Simon Anikó

            Három hónappal ezelőtt mutattuk be a Csinibaba eredeti, színpadi változatát, amelynek szerzője Márton Gyula, s amely már túl van a huszadik elaőadáson. Most a fesztivál programjába is felvettük, s március 9-én láthatja majd a közönség. Második éve van programunkon a Molnár Ferenc klasszikus műve alapján készült A Pál utcai fiúk című zenés játék, és az előadások száma már elérte a százat. Sok helyre hívnak bennünket, s az érdeklődésre való tekintettel gyakran dupla előadást kell játszanunk. Így újra visszahívnak bennünket ezzel a darabbal Debrecenbe, ahol a múlt évben a nyári színpadon óriási sikert aratott, és Egerben az Agria Játékok kiemelt produkciója lesz. A Pál utcai fiúk zenés játék szerzői Dés László, Geszti Péter és Grecsó Krisztián. Négy esztendeje mutattuk be a Máté Péter dalaira írt, az Egy darabot a szívemből című magyar musicalt, amely eddig már több mint nyolcvan előadást ért meg, ami, azt hiszem egy vidéki színház esetében egy rendkívüli szám. Ez a mű március 23-án szerepel a fesztivál programján. A legfiatalabb előadásunk Marc Camoletti Boeing, Boeing – Leszállás Párizsban című vígjátéka, amelyet Szelle Dávid rendezett, aki rendezése mellett számos előadásunk meghatározó szereplője is. Bár a Pannon Várszínház döntő többségében zenés darabokat mutat be, ezt a prózai vígjátékot, amely március 24-én szerepel a fesztivál műsorán, szintén nagyon jó fogadta a közönség.

            Már készülünk a színház következő bemutatójára, amely február 16-án lesz. Bacsó Péter, A tanú című művét, amelyet a nagysikerű film révén mindenki jól ismer, számos mondatát szinte naponta idézzük, Hamvai Kornél alkalmazta színpadra. A Tánc Fesztiválja ebben az évben május 22. és 26. között lesz, s ennek előrendezvényét április 29-én a Tánc Világnapján tartjuk, amely különleges élményeket ígér a közönség számára. Már összeállítottuk a következő színházi évad műsortervét is, amelyet hamarosan majd egy külön sajtótájékoztatón hozunk nyilvánosságra - fogalmazott Vándorfi László.

A balaton.vehir.hu saját cikkei és fotói: minden jog fenntartva!