Vadnai Benjamin második lett a Világkupa hatodik futamában

balaton.vehir.hu Forrás: Magyar Vitorlás Szövetség Fotó: Magyar Vitorlás Szövetség 2018. 09. 14. 22:41

Ezúttal Vadnai Benjamin gondoskodott a magyar sikerről, a hatodik futamban 2. helyen ért célba.

 Elég nyögvenyelősen folytatódik a 2019-es Világkupa sorozat első versenye a japán Enoshimában, elfogyott a szél, csütörtök után pénteken is gyenge szeles napot tartottak. Már, akinek, Laser Radialban ugyanis az előző napi lelőtt vánszorgás után pénteken sem volt befejezett verseny, így továbbra is 4 futammal áll a Radial mezőny, Érdi Mári továbbra a 16. "Elég frusztráló volt csütörtökön, hogy nulla szélben erőltettek egy negyedszeles (kreuz), utána egy hátszeleset, majd megint egy negyedszeleset. Ez nagyon sokáig tartott, a hajók szinte meg sem mozdultak" - közölte a hunsail.hu-val Érdi Mári csapata.  Az élen a brit Alison Young áll megelőzve a holland Marit Bouwmeestert és a svéd Josefin Olssont.

A férfiak Laser osztályában viszont mindkét napon egy-egy futamot sikerült célba futtatni, pénteken Vadnai Benjamin a 2. helyen ért be a hatodik futamban, testvére, Jonatán ugyancsak jól ment, ő 13. lett. Várakozassal indult a nap a sok eső és a szél hianya miatt. Amikor leterjedt a szél kiment a mezőny, de csak egy futam fért bele az időkeretbe (egy helyi törvény szerint délután 5-re kikötőben kell lenni). "A futam 5-7 csomóban zajlott, 20 fokos szélfordulókkal. Elejétől kezdve sikerült elől vitorláznom. Az összes bóját másodiknak vettem és így is futottam be. Joni rosszabb kezdés után mászott fel szépen a 13. helyig" -  mondta Benjamin a hatodik futamról.

Az előző napon  Jonatán megy hetedik hellyel zárta az ötödik futamot, abban Benjamin 24-ként futott be. "Csütörtökön elég kevés szelünk volt. Még reggel egész szépen fújt aztán a nap folyamán fokozatosan állt le és fordult jobbra. Joni szépet ment. Végig az elején vitorlázott. Nekem rajt után volt egy jó tisztázásom de aztán megint visszacsúsztam és az utolsó hátszélben tudtam szépíteni."

Hat futam után Jonatán a 16., Benjamin pedig a 20 helyen tartózkodik. Vezet a brit Elliot Hanson a horvát Tonci Stpanovc és az ausztrál Matthew Wearn előtt.

A részletes eredményeket itt lehet nézni.

Szöveg: Molnár Csaba / Magyar Vitorlás Szövetség

Fotó: © Jesus Renedo / © Pedro Martinez /Sailing Energy / World Sailing
A balaton.vehir.hu saját cikkei és fotói: minden jog fenntartva!