Változatlan változó, óriási érdeklődés mellett nyílt meg a tárlat

balaton.vehir.hu 2018. 05. 10. 21:01

Veszprém, 2018, május 10., csütörtök - Veszeli Lajos Balatonalmádiban élő festőművész alkotásaiból nyílt tárlat Veszprémben a Laczkó Dezső Múzeumban.

 

A Változatlan váltózó című kiállítás megnyitóján S. Dr. Perémi Ágota múzeumigazgató mondott köszöntőt. Kiemelte, hogy végre, valahára bemutathatjuk Veszeli Lajos festőművész alkotásait, aki a földi naptári éveket meghazudtoló sebességgel alkot – fogalmazott. Hiszen páratlan és gazdag életművet láthatunk, amelyek nagyon is jó reprezentálják a különböző alkotói korszakokat – fogalmazott.  De a nagy szerelem a Balaton, a Balatonalmádiban alkotó művész munkásságában is markánsan megjelenik, jelen van. Veszeli Lajos alkotásai hazánkban és a világ számos országában megtalálhatóak, munkásságát számos hazai és külföldi díjjal és kitüntetéssel ismerték el.

S. Dr. Perémi Ágota

-Veszeli Lajos kiállításának megnyitója sosem szokásos, mer olyan alkotóról beszélünk, akinek munkásságában van egyszerre a szellemiség és a technikai különlegesség – fogalmazott dr. Feledy Balázs művészettörténész megnyitó beszédében. A kiállításon akvarell, olaj és síkplasztikákat láthatunk. Alkotásaiban egyszerre van jelen a szép és a dráma, együtt tudja megjeleníteni főleg az akvarell munkáin, kísérhetjük figyelemmel ezt az abszurd helyzetet.”Artisztikusnak” tudja ábrázolni-átitatni a fénynek és a víznek az atmoszféráját a balatoni akvarelljein, ezért is minden fénnyel teli. Ugyanez jellemzi az olajfestményeit és síkplasztikáit is, mindegyikben jelen van a szellemiség és a technikai bravúr – fogalmazott.

Dr. Feledy Balázs (b.) és Veszeli Lajos

A kiállítás kurátora Sipos Anna művészettörténész. Az est során közreműködött -performansz- a Veszprémi Egyetem Színpad társulatának tagjai.

A kiállítás megtekinthető 2018. szeptember 30-ig.

A balaton.vehir.hu saját cikkei és fotói: minden jog fenntartva!