Játék és tanulás: a víz világnapja Kékkúton

balaton.vehir.hu Forrás: Nagy Lívia 2018. 03. 22. 14:40

A víz világnapja alkalmából egésznapos programsorozattal készült a diákoknak a Szentkirályi–Kékkúti Ásványvíz Kft. A programok között szerepelt a kékkúti üzemlátogatás, a Theodora tanösvényen vezetett túra és egy fotópályázat eredményhirdetése is.

 A Szentkirályi–Kékkúti Ásványvíz Kft. felelősen gondolkodó vállalatként különleges figyelmet fordít a legkisebbekre is. Ahogy az elmúlt években, úgy idén is izgalmas programokkal szereztek hasznos ismereteket a gyermekek az ásványvizekről és az egészséges folyadékbevitel fontosságáról.

 

A Révfülöpi Általános Iskolába összesen 156 diák érkezett a környező településekről, ott kezdődött az első interaktív játékos program, mely a helyes vízhasználatról, vízkészleteink védelméről és a hidratáció fontosságáról szólt. Ezt követően Kékkútra kirándultak, ahol az érdekes és látványos üzemlátogatás mellett különösen kedvelt program volt, hogy a vízzel kapcsolatos és a jövő nemzedékének szóló üzeneteiket bedobhatták a falikútnál elhelyezett postaládába. Az eseményen részt vettek a Káli-medence polgármesterei is.

A világnapi rendezvény keretében a március elején, a Révfülöpi Általános Iskola diákjai számára turizmus és környezetvédelem témakörében kiírt fotópályázat eredményeit is kihirdették.

„Piacvezető ásványvíz palackozó vállalatként kiemelkedően fontos számunkra, hogy a vízhez való kötődést, akár fogyasztásról akár a tudatos hidratálásról legyen szó, a legfiatalabb generáció tagjaival is megismertessük és megszerettessük. Éppen ezért a víz világnapján hosszú évek óta a diákok figyelmét szeretnénk felhívni. Igyekszünk számukra érdekessé, játékossá tenni azt a sok információt, melyet ilyenkor a vízről tanulhatnak” – mondta Balogh Levente, a Szentkirályi–Kékkúti Ásványvíz Kft. elnöke.

A balaton.vehir.hu saját cikkei és fotói: minden jog fenntartva!