Tom Jones, Richard Bona, Heather Small és a The New Power Generation a 14. VeszprémFesten

balaton.vehir.hu Forrás: MTI 2017. 05. 30. 12:29

Új helyszínen, a Séd patak völgyében, a História Kertben rendezik meg a 14. VeszprémFest programjait július 12. és 15. között - mondta a rendezvény főszervezője a fesztivál keddi budapesti sajtótájékoztatóján. Fellép Tom Jones, Richard Bona, Heather Small és a The New Power Generation.

A változás oka a rendezvény eddigi helyszíne, az érseki palota felújítása - tette hozzá Mészáros Zoltán. Az idei fesztivált emiatt a vár alatt, az egykori érseki pihenőkertben rendezik meg. A História Kertként ismert helyszín nem teljesen új a fesztivál törzsközönségének, hiszen néhány éve Historia Garden néven rendeztek már itt kísérő programokat - emlékeztetett.
A VeszprémFest első napján, július 12-én Richard Bona lép fel a Mandekan Cubano formációval. Az afrikai művész 2005-ben lépett fel először a VeszprémFesten, majd 2008-ban is zenélt a fesztiválon. Mostani koncertjének gerincét a 2016 júniusában megjelent Heritage című album adja.
A második napon, 13-án Heather Small lép színpadra. Az M People együttes énekese először ad koncertet Magyarországon.
A harmadik napon, 14-én Tom Jones koncertjét a nagy érdeklődésre való tekintettel a VeszprémArénában rendezik. A 76 éves legenda az angliai turnéját megszakítva érkezik a VeszprémFestre.
A zárónapon a tavaly elhunyt Prince leghosszabb ideig működő zenekara, a The New Power Generation lép fel a Celebrating Prince turné keretében.
Bentzik Réka, a negyedik éve főtámogató MVM Zrt. kommunikációs és külügyi kapcsolatok igazgatója a sajtótájékoztatón úgy fogalmazott, az innováció a fesztivál sikereinek kulcsa. Porga Gyula, Veszprém polgármestere hozzátette, erre az innovációra és a helyi értékekre alapozza a város a pályázatát a 2023-as Európa Kulturális Fővárosa címre.
A VeszprémFest idén is része a Nagyon Balaton rendezvénysorozatnak. Lobenwein Norbert, a Nagyon Balaton főszervezője elmondta: már csaknem 30 program csatlakozott négy éve indult kezdeményezésükhöz, melynek célja, hogy a magyar és a külföldi közönség sokkal egységesebben tudjon a Balaton régióra tekinteni.
A VeszprémFestet idén hetedik alkalommal kísérik Rozé Rizling és Jazz Napok, július 7-16. közt harminc napon át harminc ingyenes koncerttel várják a közönséget a veszprémi Óváros téren.

A balaton.vehir.hu saját cikkei és fotói: minden jog fenntartva!