Színházi előadások, 20 éves a város programsorozat Balatonfűzfőn

balaton.vehir.hu 2020. 09. 09. 15:32

A sikeres nyári rendezvények után a Vágfalvi Ottó Művelődési Központ és Könyvtár már leszervezte az őszi programokat, melyben színházi előadások és a 20 éves a város programsorozat is szerepel.

 Szanyi Szilvia polgármester örömét fejezte ki, hogy szeptember 5-én a Tobruki Baráti Társaság szervezésében egy nagyon jó hangulatú rendezvény volt a Tobruki strandon. A szervezők valamennyi korosztályra gondoltak, hiszen voltak gyermekprogramok, főzőverseny, fellépett a Magyar Polgárok Népi Zenekara, a „Köszönjük Magyarország!”, sikeres pályázatnak köszönhetően, este pedig bakelit party volt.

- Reményeink szerint a tavasszal elmaradt két színházi estet megtartjuk. A Veszprémi Petőfi Színházzal nagyon jó kapcsolatot ápol az önkormányzat és a művelődési központ. Szeptember 21-én a Tortúra pszichothrillert láthatják a nézők, Stephen King regénye alapján, majd október 12-én egy bohózat lesz, Szerelem, Ó címmel. Mindegyik előadás 18 órakor kezdődik a Vágfalvi Ottó Művelődési központ és Könyvtár színháztermében. Szerencsére sok bérletet eladtak a művelődési központ munkatársai tavasszal, de már most lehet vásárolni elővételbe jegyeket a színvonalas színdarabokra. Ami még jó hír, hogy a Déryné programnak köszönhetően a veszprémi teátrum a Novecento monodrámát hozza el a közönségnek, melyben Oberfrank Pál a Veszprémi Petőfi Színház igazgatója játszik. Ez a színdarab semmilyen költségébe nem kerül az önkormányzatnak és a művelődési központnak – tudtuk meg Szanyi Szilvia polgármestertől, aki arra biztat mindenkit, hogy jöjjenek színházba.  

Az elmúlt hetekben három egyezető fórumot is tartottak a civil szervezetek vezetőivel a 20 éves a város programsorozat miatt. Sikerült egy színvonalas rendezvényt összeállítani, itt is gondolva valamennyi korosztályra. Október 2-án 16 órakor a művelődési központ kiállítótermében Fűzfő értékei címmel kiállítás nyílik, melyet Veszeli Lajos, Balaton-díjas festőművész nyit meg. 17 órától az Országzászlónál lesz az ünnepélyes megnyitó, ahol beszédet mond Dr. Varjú Lajos akkori polgármester, Dr. Bóka István akkori országgyűlési képviselő és Dr. Kontrát Károly a térség jelenlegi országgyűlési képviselője. Ezután az Irinyi Fúvószenekar lép fel, majd a programok a Vágfalvi Ottó Művelődési Központ és Könyvtár színháztermében folytatódnak. Este hat órakor köszöntik a város 20 éves fiataljait, az ünnepélyes tortavágás után pedig Nyírő Bence 20 éves fiatalember mond beszédet. A kulturális műsorok keretén belül, helyi érdekeltségű csoportok lépnek fel, úgymint a Kenderfűz Néptánccsoport, a Balaton Dalkör és a Fűzfő Hagyományőrző és Nosztalgia Táncklub.

Október 3-án szombaton 9 órától Fűzfői 20+20 jubileumi körtúra lesz, gyülekezés az Országzászlónál. Délután három órától családi napot tartanak a közösségi ház színterében. Népi hagyományőrző ügyességi játékok, Frici bohóc műsora és a Mézengúz Gyermekzenekar koncertje színesíti a rendezvényt, itt elsősorban gondolva a gyerekekre. Ugyanakkor a felnőttekre is gondoltak a szervezők, hiszen fellép a Sunset Lux Zenekar, este hat órától pedig FunThomas Band, akik már nagyon sok fesztiválon kápráztatták el a közönséget, örökzöld világ- és magyar slágerekkel.

Szanyi Szilvia polgármester köszönetet mondott a művelődési központ munkatársainak és a civil szervezetek vezetőinek a programok összeállításáért. Reméli, hogy egyik rendezvényt sem kell lemondani a koronavírus miatt, mint ahogy október 6-ról és az október 23. nemzeti ünnepről is méltó módon meg tudnak emlékezni. 

Tobruki vigadalom képekben

A balaton.vehir.hu saját cikkei és fotói: minden jog fenntartva!