Színvonalas nyári programok Balatonfűzfőn – sok nézővel, valamennyi korosztályt megszólítva

balaton.vehir.hu 2020. 08. 28. 10:34

Másfél hónap alatt tizenkét rendezvény, öt helyszínen, hat sztárvendéggel. Mindez jellemezte a fűzfői nyári programokat, melyet a Vágfalvi Ottó Művelődési Központ és Könyvtár munkatársai szerveztek.

 Szanyi Szilvia polgármester szerint nagyon színvonalas programok voltak nyáron Balatonfűzfőn, melyre méltán büszkék lehetnek, ráadásul a rendezvényekre sokan eljöttek. – Először is szeretném megköszönni a művelődési központ munkatársainak, hogy ilyen eseményeket hoztak városunkba, valamennyi korosztályt megszólítva. Július elején László Attilával kezdődtek a nyári programok. Attila túl azon által, hogy gyönyörű koncertet adott a Mámai templomromnál, közvetlenségével, jó humorával és csodálatos hangjával hamar belopta magát a nézők szívébe. Soha ennyien még nem voltak a romkerti esték keretén belül – kezdi a beszélgetést a város vezetője, aki szerint bebizonyosodott, hogy a minőségi rendezvényekre szükség van Balatonfűzfőn. Ráadásul a templomrom egy olyan csodálatos helyszín, amit vétek lenne nem kihasználni. Ezért is örült annak, hogy ott még fellépett Sasvári Sándor és Gregor Bernadett, akik szintén színvonalas koncerteket adtak.

Idén újabb programok is voltak, nevezetesen a strand mozi. Csuja Imre közönségtalálkozóján és beszélgetésén nagyon sok ember volt a Tobruki strandon. A népszerű színművész többször megnevetette a nézőket, ráadásul a végén három Ady Endre verset is elmondott, majd az érdeklődők megtekinthették az Üvegtigris 1. filmet. A Koltai Róbert estet a bizonytalan időjárás miatt a közösségi házban tartották meg, teltházas előadással. A sokoldalú színész fantasztikus humorát többször megcsillogtatta, ő zárásképen egy József Attila verset adott elő, majd utána levetítették a Sose halunk meg filmet. A szervezők gondoltak a gyerekekre is. A Kabóca Bábszínház Mesefutár című előadását sok család tekintette meg a Föveny strandon. Idén három komolyzenei koncertre is sor került. Sajnos az időjárás itt is közbeszólt. A KLASSZ a pARTon jóvoltából a Vágfalvi Ottó Művelődési Központ és Könyvtár színháztermében két előadást is tartottak, míg Balatonfűzfőhöz ezer szállal kötődő Vigh Andrea hárfaművész koncertjét a közösségi házban tekinthették meg a nézők. A Veszprémi Petőfi Színház művészei júliusban Operett pezsgés címmel a legnépszerűbb operett slágereket adták elő, míg augusztusban Táncdalkoktél címmel a legnagyobb magyar slágerek csendültek fel a közösségi ház színterében.

- Az augusztus 20. nemzeti ünnepünket úgy érzem, hogy méltóképpen megünnepeltük. A Jézus Szíve Plébániatemplomban, államalapító Szent István királyunk ünnepén, délelőtt megáldotta az új kenyeret Laposa Norbert plébános. A kora esti órákban már szép számmal gyülekezet az ünneplő közönség a Mámai templomromnál. A Himnusz eléneklése után az a megtiszteltetés ért, hogy az ünnepi beszédet én mondhattam. Hangsúlyoztam, hogy István király tetteinek ereje éppen abban rejlett, hogy nélkülözött mindenfajta öncélúságot, sőt ellenkezőleg: biztonságot, hitet, jövőképet adott az országnak. Nekünk kell felülemelkedni ideológiai különbségeken, pártérdekeken, megosztottságon, mert csak így haladhatunk előre! Csak így tehetjük jobbá ezt az országot és Balatonfűzfőt is – folytatta tovább a beszélgetést Szanyi Szilvia polgármester, aki kitért arra is, hogy idén díszpolgári címet kapott Mihályfi István, a Nitrokémia nyugalmazott vegyésztechnikusa, osztályvezetője. Posztumusz díszpolgári elismerésben részesült Szabóki Sándor, aki 12 éven át volt alpolgármestere Balatonfűzfőnek, a felügyelő bizottság elnöke volt a Fűzfői Atlétikai Klubnak. Balatonfűzfőért díjat vehetett át Steinbach József a Magyarországi Református Egyház Dunántúli Református Egyházkerületének püspöke, aki augusztus 1-jén volt 30 éve, hogy Balatonalmádi és Balatonfűzfő Református Egyházközséget szolgálja. Szintén ebben az elismerésben részesült Papp József, aki a Balatonfűzfői Hivatásos Tűzoltó Parancsnokság parancsnokaként vonult nyugdíjba, több cikluson keresztül volt önkormányzati képviselő. A koronavírus járvány miatt idén elmaradt a pedagógusnap. Salamon Tamásné Balatonfűzfő Város Önkormányzata Szivárvány Óvoda és Bölcsőde vezetője méltatta Pintér Istvánné munkásságát, aki aranydiplomát vehetett át. Ezután Módri Györgyi és Kőrösi Csaba a Veszprémi Petőfi Színház művészei ünnepi műsort adtak elő, majd a Szózat eléneklése után Szanyi Szilvia polgármester megszegte a délelőtti szentmisén megszentelt új kenyeret, melyet felszolgáltak az ünneplő közönségnek. A programsorozat a Föveny strandon folytatódott, délután már családi napot tartottak a klímatudatosság jegyében a gyerekeknek. Este 8 órától a Pepita’77 zenekar játszott, majd jött Sipos F. Tamás a kilencvenes évek legnagyobb slágereivel és egy fantasztikus koncertet adott. A rendezvény éjfélig tartott, a Pepita’77 zenekar a legismertebb világ- és magyar slágereket hozta el az ünneplő közönség számára.

 

Kitüntetettek augusztus 20-án

Gregor Bernadett

Csuja Imre

Koltai Róbert

László Attila

Sasvári Sándor

Sipos F. Tamás

A balaton.vehir.hu saját cikkei és fotói: minden jog fenntartva!