Bódi Mária Magdolna Szentségimádási Hétvége - Zarándoklat két keréken

balaton.vehir.hu Forrás: Tóth Lajos Péter 2020. 06. 27. 19:49

Harmadik alkalommal szerveztek 2020. június 26. és 28. között ötvenórás szentségimádási hétvégét a balatonfűzfői Jézus Szíve-plébánián, Bódi Mária Magdolna vértanú tiszteletére.

 Ötvenórás szentségimádás 

Balatonfűzfőn
 
Krisztus, Balaton, befogadó közösség: ezek talán a legfőbb alkotóelemei a Bódi Mária Magdolna Szentségimádási Hétvégének, melynek során a résztvevők egy egészen különleges környezetben, a nyári Balatonnál találkozhatnak egymással és Jézussal.
A szentségimádási hétvégét június 26-án pénteken szentmise nyitotta meg, melyet dr. Udvardy György érsek mutatott be. Az ötvenórás szentségimádás június 28-án 20 órakor zárul. 
 
A BALAKAT (Balatoni Katolikus Találkozó) szervezőcsapatának fiatal tagjai, Tóth Eszter, Orosz Bálint és Palásti Bálint a balatonfűzfői Jézus Szíve-templom plébánosával, Laposa Norbert atyával közösen munkálkodtak azon, hogy a hétvégére érkezők zavartalan lelki feltöltődésben részesüljenek. A templomban péntektől vasárnapig, éjjel-nappal folyamatosan zajló szentségimádás olykor zenés dicsőítéssel egészült ki.
 
Bódi Mária Magdolna
 
A szentségimádási hétvége névadója, Bódi Mária Magdolna (1921–1945) egyetlen célnak élt: Krisztushoz akart tartozni. Származása miatt nem csatlakozhatott egyetlen egyházi rendhez sem, azonban szüzességi fogadalmát élete árán is megtartotta. 
Magdi az 1938-as Eucharisztikus Kongresszusra készülve látogatott el egy lelkigyakorlatos hétvégére, ahol tudatosult benne a vágy, miszerint Krisztus jegyesévé szeretne válni. Bódi 
Mária Magdolna élete utolsó éveinek fontos helyszíne volt Balatonfűzfő, ahol gyári munkáslányként dolgozott, így a balatonfűzfői szentségimádási hétvége az ő tiszteletére viseli a boldoggá avatás előtt álló vértanú nevét. 
 
Zarándoklat két keréken 
 
A Bódi Mária Magdolna Szentségimádási Hétvégéhez idén egy biciklis zarándoklat is kapcsolódott, mely a Veszprémi Főegyházmegye Ifjúságpasztorációs Irodája, a Mária Út Egyesület, a Mária Rádió és a 2021-es Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus támogatásával valósult meg. A szentségimádási hétvége második napján, szombat reggel Veszprémből és Balatonfüredről útra kelő kerékpárosok Balatonalmádiban találkoztak, majd innen közösen indultak tovább Balatonfűzfőre. 
 
A balaton.vehir.hu saját cikkei és fotói: minden jog fenntartva!