Balatonfűzfőn nem állt meg az élet a járvány idején

balaton.vehir.hu 2020. 05. 16. 09:46

Októberben, amikor megnyertem a választást még álmomban sem gondoltam volna, hogy ilyen próbatétel elé leszek téve. Készültem arra, hogy rengeteg munka lesz, tudtam, hogy lesznek belső harcok, de arra, hogy járványhelyzetre kell majd felkészülni, nem számítottam - kezdi Szanyi Szilvia polgármester.

Szanyi Szilvia

Mint mondja a kialakult helyzetben nagyon sokan mögé álltak és állnak a mai napig, amiért nagyon hálás. Március 13-án összehívta a Helyi Operatív Törzset. A járványügyi helyzetre tekintettel a tagjai a háziorvosok, védőnő, a szakorvosi rendelő vezetője, szociálisintézmény vezetője, oktatási intézményvezetők, szociális étkezés vezetője, rendőrség, polgárőrség és a hivatal dolgozói.  Balatonfűzfő az elsők között volt, amely kellőképpen felkészült a járványra. - Nagyon sokan kezdtek el otthon maszkot varrni, Lajkó Frigyes alpolgármester pedig beszerzett szájmaszkokat, ami egyáltalán nem volt könnyű, hiszen óriási volt rá akkor az igény. Több önkéntes segített a maszkok csomagolásában és azok kihordásában. Felkerestük az idős embereket, hogy mire van szükségük, igényt tartanak-e az önkormányzat segítségére, támogatására. Gondolok itt ebédkihordásra, bevásárlásra, gyógyszerek kiváltására és csekkek feladására. Voltak, akik éltek ezzel a lehetőséggel és nagyon megköszönték, hogy gondoltunk rájuk - folytatja tovább Szanyi Szilvia polgármester, aki azt is elmondta, hogy szórólapokon, plakátokon, a helyi újságban és az önkormányzat facebook oldalán is tájékoztatták az embereket a koronavírus járvánnyal kapcsolatban.

A Petőfi Színház művészeinek előadása Balatonfűzfőn

A Veszprémi Petőfi Színházzal évek óta jó kapcsolatot ápolnak. Tavaly ősszel három sikeres színdarabjuk volt, megduplázódott a nézők száma az előző évekhez képest. Idén tavasszal a járványnak köszönhetően egy színdarabot tudtak csak előadni, de ősszel a tervek szerint folytatódik a színházi évad. - Ezért jött nagyon jól Oberfrank Pál igazgató megkeresése, „A Maradj otthon, mi megyünk!" program, melynek keretében három helyszínen énekelt Keller János, Keller Márton, Kőrösi Csaba és Módri Györgyi színművész a fűzfőiek nagy örömére. Számos operett- és örökzöld sláger csendült fel a négy művész jóvoltából. Sokan az ablakban, az erkélyen énekeltek, táncoltak és integettek, látszott rajtuk, hogy nagy boldogságot szerzett nekik a teátrum.

Tóth Józsefné

Szanyi Szilvia reméli, hogy szeptember 5-én a tobruki strandon méltóképpen meg tudják ünnepelni, hogy Balatonfűzfő húsz éve lett város, összevonva a tobruki szüreti felvonulás rendezvényével. Már folynak a tárgyalások az előadók tekintetében, de elhamarkodott lépéseket nem szeretnének tenni. - Több pályázaton nyert a város. A Föveny strandon hamarosan elkészül a csúszda, a tobruki strandon a szezon után megkezdődhet a főépület tetőrészének megépítése, megújul a közösségiház, a Felsővillasor utca, a temető, és új játékelemek kerül az Árpád utcai óvodába. Bár korlátozott az ügyfélfogadás a hivatalban, de az élet nem állt meg. A fejlesztések, a településüzemeltetés rengeteg munkaórát ad a hivatal dolgozóinak. Ezúton is köszönöm a munkájukat – zárta szavait Szanyi Szilvia polgármester.

(SZ.P.)

A balaton.vehir.hu saját cikkei és fotói: minden jog fenntartva!